شناسایی سگهای آبی از روی «اثر انگشت» دمشان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ ساینس؛ سگهای آبی برای شنا به دمهای خود متکی هستند و هنگام احساس خطر دمشان را محکم به سطح آب میکوبند و صدای بلندی به عنوان زنگ خطر تولید میکنند. دم سگهای آبی پوششی از فلسهای مارمولک مانند دارد که در کارایی آن بسیار موثر است. اما علاوه بر همۀ اینها، این پوشش فلسی راهی است برای تشخیص این حیوانات از یکدیگر.
بر اساس مطالعهای که در همین هفته در مجلۀ بومشناسی و تکامل (Ecology and Evolution) منتشر شد، دانشمند توانستهاند با الگوریتمی رایانهای تکتک سگهای ابی را با استفاده از الگوی فلسهای روی دمشان شناسایی کند. این تقریباً همان کاری است که ما با اثر انگشت خود انجام میدهیم.
این پیشرفت میتواند خبر بسیار خوشی برای سگهای آبی اوراسیایی باشد که در سدۀ نوزدهم تقریباً تا مرز انقراض کامل شکار شدند. پس از احیای نسبی این گونه، دانشمندان به کمک برچسب روی گوش یا گردنبندهای رادیویی اندازۀ جمعیت سگهای آبی را تخمین میزدند.
با این همه، گیرانداختن سگهای آبی و نصب این برچسبها و گردنبندها میتواند برای سگهای آبی اضطرابآور باشد. به همین دلیل دانشمندان بر اساس تصاویر دم بیش از 100 سگهای آبی اوراسیایی که در نروژ برای برچسبزنی شکار شده بودند، نوعی هوش مصنوعی برای یادگیری الگوهای دم سگهای آبی تولید کردند. این نرمافزار در تشخیص سگهای آبی از هم 96 درصد دقیق بود.
در شیوۀ کنونی دانشمندان عکسهای موجود از دم این حیوانات را در آزمایشگاه و زیر نور مناسب تجزیه و تحلیل کردند، اما آنها میگویند که این روش میتواند با تصاویری که در طبیعت برداشته شده نیز کار کند. در مطالعۀ دیگری که در سال گذشته در مجله مجلۀ اروپایی پژوهشهای حیات وحش (European Journal of Wildlife Research) منتشر شد، همان تیم نشان داد که افزودن یک لنز پلاستیکی کوچک به دوربینهای خودکار در میدان، باعث افزایش چهار برابری کیفیت در عکسها میشود.
انتهای پیام/