دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تلاش متخصصان دانش‌بنیان انجام شد؛

طراحی «سامانه آبیاری نوین محصولات کشاورزی» مخصوص منابع آبی کنترل‌پذیر

طراحی «سامانه آبیاری نوین محصولات کشاورزی» مخصوص منابع آبی کنترل‌پذیر
متخصصان فنی یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه طراحی و اجرای سامانه‌های آبیاری نوین موفق به طراحی «سامانه آبیاری نوین محصولات کشاورزی» با کاربرد برای منابع آبی کنترل‌پذیر شدند.
کد خبر : 895326

مهدی قیصری، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال به خبرنگار علم و فناوری آنا در زمینه آبیاری نوین صنعت کشاورزی، ابتدا توضیحاتی درخصوص احساس نیاز و خلائی که در سطح گسترده‌تری و مسئله‌ای که بین نهاد‌های مرتبط با حوزه آبیاری در کشور وجود دارد، ارائه کرد و گفت: تیم تحقیق و توسعه شرکت بعد از مطالعه گسترده‌ای متوجه وجود مسئله‌ای بین بخش خصوصی کشور و ارگان‌های دولتی مرتبط در حوزه آب شد.

وی افزود: مسئله میان وزارت نیرو و جهاد کشاورزی وجود داشت. نکته هر دو ارگان درباره آب‌رسانی به زمین‌های کشاورزی در کشور نکته درستی بود. هر دو ارگان توسعه سیستم‌های آبیاری نوین را روش تاثیرگذاری برای صرفه‌جویی در ذخایر منابع آب زیرزمینی نمی‌دیدند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان طراح سامانه‌های نوین آبیاری به کارویژه و توجیه اقتصادی که این سامانه‌های نوین آبیاری دارند اشاره کرد و افزود:زمانی که یک نوآوری و فناوری در هر زمینه‌ای بخواهد ورود کند، نیازمند سه سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذاری اقتصادی، سرمایه‌گذاری اجتماعی و در نهایت سرمایه‌گذاری ذهنی و روانی جامعه، از جمله اقدامات لازم برای ورود یک نوآوری به جامعه است.

این فناور فعال در صنعت آبیاری نوین، درخصوص سامانه نوین آبیاری تصریح کرد: نکته مهم این است که سیستم طراحی‌شده، بیشتر زیرساخت اقتصادی قوی برای کشاورزان دارد.

قیصری به مزیت خاص سامانه آبیاری نوین برای زمین‌های کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی و مشخصه این سامانه، این است که در هرکجا، هر زمان برای هر محصول و شرایط آب‌وهوایی قابل تعریف است. 

وی درخصوص محدودیت‌های این سامانه تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سامانه که شاید در برخی موارد محدودیت آن نیز محسوب شود، عدم قابلیت اجرا برای زمین‌هایی است که منابع آبی قابل کنترل ندارند. 

قیصری با اشاره به نحوه عملکرد سامانه نوین آبیاری و مزیت آن نسب به سیستم آبیاری سنتی توضیح داد: این سامانه، اطلاعاتی اعم از خاک، آب، گیاه، اتمسفر و سیستم آبیاری زمین را به‌صورت یکپارچه پردازش می‌کند. بدون اینکه کشاورز نیازی به نصب و یا ساخت تجهیزات و دستگاه‌هایی داشته باشد، تمام فرآیند مدیریت یکپارچه زمین کشاورزی انجام می‌شود.

این فعال حوزه دانش‌بنیان با بیان اینکه سامانه نوین آبیاری برای همه افراد و کشاورزان، حتی افرادی که دانش استفاده گسترده از دنیای دیجیتال را ندارند، قابل استفاده است، گفت: این سامانه حتی برای کشاورز و یا صاحب زمینی که دانش استفاده از موبایل هوشمند و دنیای دیجیتال را ندارند، استفاده بسیار آسانی دارد. به این ترتیب که کاربر وارد سامانه شده و در سه مرحله داده‌های خود را وارد می‌کند.

قیصری به تعداد پروژه‌های انجام‌شده از طریق سامانه آبیاری نوین، اشاره کرد و اضافه کرد: تاکنون حدود هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی و برای ۱۵۰ محصول و کشت، این سامانه نوین آبیاری تعریف شده است.

وی افزود: در استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، فارس و چهارمحال و بختیاری، سامانه آبیاری نوین را برای کشت محصولات استفاده کرده‌ایم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه سامانه نوین آبیاری برای هرنوع محصول کشاورزی قابل اجرایی است، گفت: تمام اطلاعات از زمین، شرایط آب و هوایی، نوع کشت، شیوه کشت محصول و ... با واردکردن داده‌ها از طریق کاربر و یا تیم پشتیبانی این سامانه باید وارد پلتفرم شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب