تکتیرانداز ژاپن آخرین تصاویر خود از ماه را ثبت کرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماهنورد ژاپن قبل از خاموش شدن در شب قمری عکسهای نهایی خود را از قمر کره زمین گرفت و پس از آن در سرمای عمیق شب قمری خوابید و ادامه فعالیت آن نامعلوم است.
فضاپیمای ماهنشین ژاپن پس از آنکه بهمدت تقریباً ۹ روز بدون برق روی سطح ماه گرفتار شده بود، دوباره بیدار شده و شروع به گرفتن تصاویر از محیط اطراف خود کرد.
کاوشگر تاریخی ژاپن اگرچه مدتی از کار افتاد، اما توانست تعدادی تصویر و دادههای علمی را در اختیار دانشمندان بگذارد.
ماهنورد سازمان فضایی ژاپن در فاصلهتقریباً ۵۵ متری از محل فرود اصلی خود روی سطح ماه نشست و بدینترتیب موفق شد دقیقترین فرود قمری انجامشده تاکنون را رقم بزند. چند روز بعد، مدارگرد شناسایی ماه ناسا این کاوشگر را از ارتفاع ۸۰ کیلومتری مشاهده کرد.
آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن که تکتیرانداز را رهبری میکند، روزهای اخیر را صرف اسکن سطح ماه نزدیک با دوربین چند باندی فضاپیما (MBC) کرده است تا از ترکیب آن مطلع شود.
به گفته انجمن غیرانتفاعی سیارهای، این کاوشگر برای شناسایی کانی الیوین و سایر مواد معدنی از طریق تجزیه و تحلیل نشانههای نوری یا طیفهای نور منعکس شده طراحی شده است.
انجمن سیارات یک ارگان غیردولتی و غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۸۰ میلادی توسط کارل ساگان، بروس ماری و لویی فریدمن بنیان گذاشته شد و هدف آن الهام بخشیدن و افزایش آگاهی عمومی در زمینه پژوهشهای فضایی است که از طریق فعالیت سازمانیافته، پروژههای گوناگون و آموزش انجام میشود.
حساب کاربری آژانس فضایی ژاپن که در شبکه اجتماعی ایکس، تصویر نهایی را که توسط دوربین ناوبری تکتیرانداز در سی و یکم ژانویه به وقت ژاپن گرفته شده بود، منتشر کرد، در حالی که اعلام کرد این آژانس تایید کرده، فضاپیما همانطور که انتظار میرفت وارد حالت غیرفعال شده است.
جاکسا باید منتظر شب قمری برابر با تقریباً ۱۴.۵ روز زمین و پس از آن منتظر شرایط روشنایی و دمای مطلوب در روز بعدی قمری (که حدود پانزدهم فوریه (دو هفته دیگر) شروع میشود) باشد تا کاوشگر این کشور یک بار دیگر احیا شود، اما برای اینکه کاوشگر دوباره بیدار شود، لازم است وسایل الکترونیکی آن در برابر دمای شبانه ماه که حدود ۲۰۸-درجه فارنهایت (۱۳۰- درجه سانتیگراد) است مقاومت کنند.
انتهای پیام/