تکتیرانداز ماه ژاپن دوباره به خواب رفت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، آژانس فضایی ژاپن اعلام کرد: کاوشگر ماه این کشور پس از زنده ماندن در شب قمری بار دیگر به حالت غیرفعال در آمده است.
فرودگر اسلیم که به دلیل فناوری فرود دقیق خود «تکتیرانداز ماه» نیز نامیده میشود، در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴ در منطقه فرود هدف خود فرود آمد. هدف از این مأموریت، بررسی بخشی از گوشته ماه (لایه داخلی عمیق در زیر پوسته ماه) است که اعتقاد بر این است که قابل دسترسی باشد.
بر اساس گزارش منتشرشده توسط جاکسا، فرودگر رباتیکی که ژاپن را در لیست پنجمین کشوری که دسترسی به ماه را تجربه کرده قرار داد، پس از فرود در زیر سایه دهانه شیولی بعد از ساعت ۳ بامداد (۱۸۰۰ به وقت گرینویچ) روز جمعه وارد دوره سکون شد.
جاکسا روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد، علیرغم چرخههای شدید دمایی که خطر نقص عملکرد را افزایش میدهد، اسلیم قرار است اواخر ماه مارس در معرض نور خورشید قرار گیرد و بهواسطه همین زاویه دوباره باتریهای آن شارژ و دور فعالیت بعدی آن آغاز شود.
به گفته آژانس هوافضای ژاپن، تکتیرانداز در حالی که اطلاعات ارزشمندی در سطح به دست آورده، منتظر بهبود شرایط دمایی بود، اما در طول تلاش خود برای رصد علمی با استفاده از دوربین طیفی چند باندی (MBC) با چالشهایی مواجه شد، اگرچه این عملیات با موفقیت انجام شد، اما به احتمال زیاد به دلیل تأثیرات قرار گرفتن در شرایط نامناسب نتوانست همه آنچه که میتوانسته را انجام دهد.
اعتقاد بر این بود که کاوشگر، شب قمری را با تحمل دمای انجماد حدود منفی ۱۷۰ درجه سانتیگراد پشت سر میگذارد و به کمک انرژی خورشیدی دوباره احیا میشود.
این مأموریت با هدف جمعآوری اطلاعات جدید از سطح ماه و بررسی مناطقی از آن که پیشتر بررسی نشدهاند، انجام میشود.
مأموریت اسلیم که برای جمعآوری اطلاعات مهم و حیاتی از سطح ماه است، با قرارگیری دوباره در شب قمری منجر به چالشهای جدیدی برای اجرای مأموریت اکتشاف قمر زمین شده، اما جاکسا اعلام کرد که تلاشها برای رفع مشکلات و احیای مأموریت اسلیم ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/