دلار به قیمت قبل بازمیگردد؟
آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: بانک مرکزی بر اساس عوامل اقتصادی مانند قیمت نفت و طلا و ... در مورد نرخ ارز پیش بینی میکند. اکنون قیمت ارز هیچ دلیل اقتصادی برای تغییر ندارد.
وی ادامه داد: به همین جهت پیشبینی شد که نرخ ارز حدود ۵۰ هزار تومان برای بازار آزاد و ۴۲ هزار تومان برای بازار مبادله در نوسان باشد. از همین رو هرگونه تغییر نرخ ارزی صرفاً جوسازیهای سیاسی است و با توجه اینکه این نوع اتفاقات قابل قابل پیش بینی نیست، تغییرات ناگهانی رخ داده و ظهور میکند.
بغزیان با اشاره به غیر قابل پیش بینی بودن تغییرات ژئوپلیتیک منطقه تاکید کرد: درگیریهای خاورمیانه ناخواسته بهانهای برای تحرکات ارزی میشود؛ اما شایان ذکر است که این اتفاقات برای بانک مرکزی و همچنین بازار آزاد که از بانک مرکزی تبعیت میکند، قابل پیش بینی نیست.
وی ادامه داد: اما نکته حائز اهمیت این است که ما تجربه دلار ۶۰ هزار تومانی را نیز در بازار ارز داشته ایم و قیمت مجددا به محدود ۵۰ هزار تومان بازگشت. به همین جهت قابل پیش بینی است که تحرکات اخیر بازار ارز، پس از خنثی شدن عوامل تنشزا به حالت قبل برگردد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: تنشهای منطقه هم اکنون در بدترین وضع نسبت به سالیان اخیر است، اما با توجه به مدیریت خوب بانک مرکزی نسبت به قبل شاهد تنش اقتصادی کمتری در کشور هستیم و اگر مدیریت سابق بود با دلار بالای ۷۰ تومان مواجه بودیم؛ از این رو پیش بینی میشود که اتفاقات اخیر نیز مدیریت شده و قیمت ارز در بازار آزاد کاهشی شود.
وی تصریح کرد: با فروکش کردن بحرانهای منطقهای به دلیل نبود دلایل اقتصادی برای افزایش نرخ ارز، قطعا قیمت ارز بازار آزاد کاهش مییابد.
بازار آزاد ارز فقط ۵ درصد از بازار ارزی کشور است
بغزیان تصریح کرد: میزان ارز بازار آزاد فقط ۵ درصد از ارز موجود در کشور است. از همین رو با توجه بایستی به قیمت ارز در بازار مبادلهای باشد، که در این بازار تغییرات محسوی دیده نمیشود.
وی ادامه داد: بانک مرکزی نسبت به واردات ارز از کانال عراق نگرانی نداشته است؛ شاید اتفاقات اخیر باعث بروز جنین صحبتهایی شده باشد، اما در کل جز تنشهای منطقه هیچ موضوع اقتصادی در بازار ارز وجود ندارد.
تعطیلات نوروز مجالی برای دلالان
بغزیان اظهار کرد: تعطیلات بانک مرکزی فرصتی برای جولان فرصت طلبان و دلالان است تا برای چند صباحی کنترل بازار را از دست بانک مرکزی خارج کنند. با تاثیر این موضوع بر ذهنیت کاسبان متاسفانه قیمت کالاها نیز تغییر میمند، اما پس از کاهش نرخ ارز قیمت کالاها پایین نمیآید.
وی ادامه داد: از این رو واجب است که دولت در ماههای پایان سال نظارت بیشتری بر بازار اعمال کرده باشد و در کنترل قیمتها بکوشد. شایان ذکر است که برای مردم قیمت دلار اهمیت ندارد؛ بلکه قیمت کالاهای مصرفی مهم است.
انتهای پیام/