هوش مصنوعی وارد صنعت قالیشویی شد
محمدرضا دهقان، مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانشبنیان تولیدکننده ماشینآلات صنعتی هوشمند شستوشوی قالی و فرش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیحاتی درباره محصولات دانشبنیان تولید شده در این شرکت ارائه کرد و گفت: این شرکت بهصورت کاملا تخصصی در حوزه صنعت قالیشویی فعالیت دارد.
وی ادامه داد: احساس نیاز و خلئی که تیم تحقیق و توسعه شرکت از سال 1391 در جزئیات تجهیزات صنعت شستوشوی فرش و قالی کشور داشت، این بود که علاوهبر فرآیندهای سنتی شستوشو که اغلب با مشکلاتی مواجه است بیشتر به تجهیزات غیرحرفهای برمیگردد که اغلب پاسخگوی نیاز صاحبان قالیشویی بهویژه برای شستوشوی فرشهای دستباف نیست.
دهقان بیان کرد: صنعت قالیشویی دارای سه مرحله است؛ شستوشو، آبگیری و خشککردن فرش. امکانی که توسط این 3 دستگاه جدیدی که طراحی کردیم فراهم آمده مکانیزهکردن تمام این فرآیند بدون دخالت اپراتور و نیروی انسانی است. منظور از سه دستگاه، دستگاههای شستوشو، خشککن و گرمخانه است.
دهقان با بیان اینکه در تجهیزات داخل دستگاه هوشمند شستوشوی فرش، فناوری هوش مصنوعی بهکار رفته است، اضافه کرد: یکی از قابلیتهای این دستگاه مزیت شستوشوی فرکانسی و یا بهاصطلاح «Vibration» است که درحین شستوشو، برسهای خاص موجود هیچ آسیبی به بافت، رنگ و ریشه فرش وارد نمیکنند.
وی عنوان کرد: لازم به ذکر است که اکنون این دستگاه، تنها دستگاه شستوشوی فرش در کشور است که مجوز شستن فرش دستباف را دارد.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانشبنیان درخصوص قسمتهای مجهز به فناوری AI یا هوش مصنوعی در این دستگاه توضیح داد: برای شستوشوی حرفهای و دقیق فرش نیاز به تشخیص بافت ریشه فرش است. برای شناسایی بافت ریشه و چگونگی حرکت بُرسها، با توجه به حساسیتهایی که هر جنس فرش دارد، از سنسورهای هوش مصنوعی استفاده کردهایم.
دهقان به یکی از جالبترین بخشهای فناورانه این دستگاه اشاره کرد و افزود: نکته قابل توجه درباره این دستگاه فرآیند دوسویه تعریف برنامه برای هوش مصنوعی و همچنین قابلیت«Training» توسط خود پردازندههای نصبشده در دستگاه شستوشو است.
وی ادامه داد: منظور از قابلیت تعلیم و یادگیری توسط هوش مصنوعی این است که تمام فرآیندی که یک استادکار برای تشخیص نوع فرش، ریشه فرش، ترکیب رنگها و نحوه شستوشو به دستگاه منتقل میکند؛ تمام این اطلاعات به هوش مصنوعی داده میشود و این فناوری براساس نوع برنامه، از دستگاه میآموزد.
دهقان درخصوص کاربرد تخصصی این دستگاه تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که توسط این دستگاه قابل رفع است، رصد و شناسایی تمام لَکها، کثیفیهای ریز و درشت روی بافت و حتی داخل ریشههای فرش است.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه این دستگاه مجهز به دوربین و پردازنده مجزا است، اشاره کرد: اطلاعات جزئی از فرش ابتدا توسط دوربینها ثبت و ضبط شده و سپس برای پردازندههای هوش مصنوعی جهت تحلیل دادهها، ارسال میشود.
دهقان به تجاریسازی این محصول در داخل کشور اشاره کرد و افزود: درحال حاضر حدود 500 دستگاه هوشمند شستوشوی فرش به قالیشوییهای کشور فروخته شده است.
وی درباره صادرات این محصول به کشورهای مطرح دنیا بیان کرد: این دستگاه به کشورهای «High Tech» دنیا از جمله آلمان، آمریکا و قطر صادر میشود.
دهقان درخصوص یکی از اساسیترین دغدغههای این شرکت درحوزه صادرات محصول توضیح داد: اگر محدودیتهایی از جمله موانع گمرک بر سر راه ما نبود، به کشورهای دیگری از جمله «کامرون» نیز صادرات با سهولت بیشتری انجام میشد.
انتهای پیام/