۱۲ درصد مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان را زنان تشکیل میدهند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس سنت هرساله، آمار شرکتهای دانشبنیان از لحاظ درآمدی، فروش، تعداد، حوزه فعالیت، نقش زنان در شرکتها، فعالیت استان ها و... منتشر می شود. این گزارش که به سفارش صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری توسط یک شرکت فعال در زمینه گردآوری آمار، استخراج شده است.
آنا در سلسله گزارش هایی این آمار را به تفکیک بخش های مهم منتشر میکند.
بر اساس این گزارش، از سال 1393 تا انتهای سال 1401 تعداد شرکتهای دانشبنیان از حدود یک هزار و 500 مورد به حدود 8260 شرکت رسیدهاند و در سالهای اخیر به طور متوسط سالانه هزار شرکت به جمع دانشبنیانها اضافه شدهاند.
سه حوزه برق و الکترونیک، نرم افزار و ماشین آلات به ترتیب بیشترین تعداد شرکت را داشته و 65 درصد شرکتهای دانشبنیان در این سه حوزه فعال هستند. همچنین 60 درصد از شرکتهای دانشبنیان بعد از سال ۱۳۹۲ (اجرایی شدن قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان) تاسیس شدهاند. این شرکتها 16 درصد از درآمدهای شرکتهای دانشبنیان را کسب کردهاند.
در حالی که 73 درصد از شرکتهای دانشبنیان به صورت نوپا تعیین صلاحیت شدهاند اما این شرکتها 3.5 درصد از درآمدهای شرکتها، 4 درصد از وامها و 14 درصد از کارکنان شرکتها را داشتهاند.
8 درصد از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار توانستهاند گواهی تاییدیه دانشبنیان دریافت کنند. ارزش بازار این شرکتها حدود 4 درصد از ارزش کل بازار است.
در پایان سال 1401 حدود 300 هزار نفر در شرکتهای دانشبنیان فعالیت داشتند و این آمار نسبت به ابتدای سال قبل رشد 20 درصدی داشته است.
72 درصد از کارکنان شرکتهای دانشبنیان در 6 درصد از شرکتها شاغل هستند. 23 درصد از اعضای هیئت مدیره و 12 درصد از مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان را زنان تشکیل ميدهند. همچنین 17 درصد از سهام شرکتهای دانشبنیان در اختیار زنان است.
موضوع رتبهبندی شرکت های دانشبنیان با شاخصهای مختلف به تفکیک نوع دانشبنیانی و دستههای فناوری، استان محل استقرار و وضعیت شاخص های مالی و اعتباری از مسائلی است که میتواند منجر به ایجاد جریان جدیدی در شرکت های دانشبنیان شده و در جهتدهی حمایتها کمک کند.
انتهای پیام/