دلیل شکست دومین پرتاب استارشیپ مشخص شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس ایکس، ایلان ماسک دلیل شکست دومین پرتاب موشک استارشیپ را که در نوامبر گذشته، مشکل تخلیه سوخت اعلام کرده است. دومین پرتاب موشک استارشیب موفقیت آمیز بود، اما نتوانست به مدار برسد.
موشک استارشیپ و پرتابگر فوق سنگین آن ترکیبی استثنایی را شکل دادهاند که ۱۲۰ متر ارتفاع دارد و بیش از ۱۶ میلیون پوند نیروی رانش تولید میکند. این دو در کنار یکدیگر یکی از قدرتمندترین سامانههای موشکی همهکاره را تشکیل دادهاند که از موشک ساترن وی (SaturnV) که فضانوردان آپولو را به فضا فرستاد، دو برابر قدرتمندتر است.
در اولین آزمایش، موشک از کنترل خارج و چهار دقیقه پس از پرتاب منفجر شد. متخصصان مشکل را ناشی از سیستم خاتمه پرواز شناسایی کردند که وقتی از کنترل خارج شد نتوانست سیستم خودران را متوقف کند.
بنابر توضیح ایلان ماسک، دلیل شکست آزمایش پرتاب دوم و به مدار نرسیدن آن کمبود ظرفیت بار بوده است. او همچنین توضیح داد: در آزمایش پرتاب دوم لازم بود بخشی از پیشرانه اکسیژن مایع تخلیه شود، زیرا ظرفیت باربری وجود نداشت اگر ظرفیت بار کافی وجود داشت موتورهای رَپتور (Raptor) اکسیژن مایع را مصرف میکردند و موشک به مدار میرسید. البته ماسک توضیح نداد که چگونه این اتفاق منجر به آتشسوزی شد.
با وجود این شکست، شرکت اسپیس ایکس قصد دارد پرواز آزمایشی سوم را در ماه فوریه انجام دهد و ماسک اطمینان داده است که این بار استارشیپ به مدار خواهد رسید.
اگر سومین پرتاب موفقیتآمیز باشد، اسپیس ایکس قصد دارد فرآیند خارج کردن مدار و انتقال پیشران از مخزن جلویی به مخزن اصلی را به عنوان بخشی از برنامه نقطه اوج ناسا آزمایش کند.
اهداف بلندمدت اسپیس ایکس شامل حمل تا ۱۰۰ فضانورد در ماموریتهای بین سیارهای و تبدیل شدن به پیشگام اصلی در بازگشت به ماه است.
انتهای پیام/