تغییر دکور «روز از نو، روزی از نو»به خاطر سالن/ویترینی از تئاتر ایران در حال نمایش است
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «روز از نو، روزی از نو» به کارگردانی مجتبی مرادی که در بخش فراگیر چهلودومین جشنواره تئاتر فجر حضور یافته است، در جشنواره فجر در تالار استاد شیخی مجموعه تئاتر محراب به صحنه رفت و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
مرادی در توضیح داستان این نمایش که نویسنده آن داریو فو است به آنا گفت: این نویسنده ایتالیایی را بیشتر به خاطر نمایشهای طنزش میشناسند و این نمایشنامه نیز جزو نمایشنامههایی است که انقلاب صنعتی و فشارهایی را که بر سر خانوادهها آورد، زیر نظر قرار داده است. قصه درباره زنی است که از خواب بیدار میشود و هنگام رفتن به کارخانه متوجه میشود، کلید درِ خانه را گم کرده است و در پی یافتن کلید درگیر ماجراهای مختلفی میشود...
او ادامه داد: ما این نمایش را ابتدا در جشنواره منطقهای و استانی روی صحنه بردیم و در آن زمان به شکل آنلاین اجرا کردیم، اما پس از جشنواره تئاتر فجر، اجرای عموم خواهیم داشت. در کرمانشاه خوشبختانه در این سالهای اخیر استقبال خوبی از آثار نمایشی صورت گرفته و سالنها مملو از مخاطب هستند.
این کارگردان درباره انتخاب بازیگران و زمانی که صرف تمرین آن شده است نیز توضیح داد: این نمایش دو بازیگر دارد. یکی بازیگر اصلی است و دیگری یک بازیگر همراه؛ بازیگر اصلی ما شنو قادری است که از بازیگران بسیار خوب توانیاب استان است که هم معلولیت جسمی- حرکتی دارد و هم معلولیت ذهنی؛ اما بسیار بااستعداد است. تمرین با بچههای توانیاب برخلاف بازیگران معمولی چند برابر است تا آنها بتوانند خود را در نقش پیدا کنند. اما از آنجایی که این بازیگر، هنرمند بااستعدادی است، در جشنواره منطقهای عنوان بازیگر اول را از آن خود کرد.
مرادی در ادامه به دکور نمایش اشاره کرد و توضیح داد: ما در جشنواره منطقهای دکور سنگینی داشتیم و مشکلی که در جشنواره فجر داریم این است که سالنی که به ما اختصاص یافته، امکان اجرای دکور اصلی را از ما گرفت و ما دکور را تغییر دادیم. سعی کردیم بدون وسایل و تنها با استفاده از برخی ابزار و به شکل خلاقانه فضای منزل را نشان دهیم.
او همچنین درباره چهلودومین جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: احساس میکنم جشنواره امسال برای همه است. بازیگر نمایش من در جشنواره منطقهای بازی کرده و در سطح کشوری مقام دوم بازیگری را گرفته است. اینکه بازیگران را با دید معلولیت نگاه کنیم، زیبا نیست و امسال اتفاق بسیار خوبی رخ داد که افزوده شدن بخش فراگیر به بخشهای دیگر است. فکر میکنم این دستهبندیها در جشنواره تئاتر فجر در حال تکامل است و دیگر دستنیافتنی نیست و همه زیر چتر فجر قرار گرفتهاند. الان میتوانیم بگوییم ویترینی از تئاتر ایران در جشنواره در حال نمایش است و خواهشم این است که این بخشها نهادینه شوند و در سالهای آینده نیز حضور داشته باشند.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.
انتهای پیام/