دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نقش مهم قارچ‌های خاکی در تنوع گونه‌های جنگلی

نقش مهم قارچ‌های خاکی در تنوع گونه‌های جنگلی
قارچ‌های خاک به طور بالقوه می‌تواند توضیحی برای تنوع جنگل‌ها ارائه دهد.
کد خبر : 890943

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از  موسسۀ آمریکایی علم فیزیک، به‌تازگی در مقاله‌ای که در مجلۀ ارتباطات طبیعی زیست‌شناسی (Nature Communications Biology) منتشر شده، نقش مهم میکروب‌های خاکی، به ویژه قارچ‌ها بر تنوع جنگل‌ها در مقیاس جهانی بررسی شده است.

این مقاله تنوع جنگل‌ها از خط استوا تا قطب شمال را مطالعه می‌کند و تاثیر عوامل بیماری‌زا، باکتری‌ها و قارچ‌های خاکی را بر این پدیده مورد بحث قرار می‌دهد.

این مطالعه که تحت سرپرستی کامیل دلاوو (Camille Delavaux) از موسسۀ پژوهشی ای‌تی‌اچ زوریخ (ETH Zurich) است، با تأکید بر نقش قارچ‌های میکوریزا در مقابله با اثرات پاتوژن‌های مضر خاک، و در نتیجه بر الگوهای جهانی تنوع جنگل‌ها، دیدگاه جدیدی در این باره مطرح کرده است.

این پژوهش نشان می‌دهد که قارچ‌های میکوریزا، به‌ویژه قارچ‌های اکتومیکوریزا، نقشی حیاتی در بهبود سطح زیستی گیاهان جوان و ارتقای تنوع گونه‌ای دارند.

قارچ‌های اکتومیکوریزا در عرض‌های جغرافیایی بالاتر شیوع بیشتری دارند و محققان باور دارند که نقش این قارچ‌ها در حفاظت از گیاهان در برابر عوامل بیماری‌زا بسیار تعیین‌کننده است.

از سوی دیگر، قارچ‌های آربوسکولار بیشتر در نزدیکی خط استوا دیده می‌شوند و ممکن است در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کمتری برای گیاهان ایجاد کنند. بنابراین گونه‌های مختلف درخت تشویق می‌شوند در نزدیکی هم رشد کنند.

کار این تیم تحقیقاتی رابطۀ پیچیدۀ میان میکروب‌های خاکی و تنوع جنگلی را روشن کرده است و راه را برای کاوش بیشتر در این زمینه هموار می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب