محققان: قمر تیتان مملو از یخافشانی است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، محققان باور دارند، «جزایر جادویی» شناور در قمر تیتان سیاره زحل ممکن است محل یخافشانیهای این قمر باشند.
بزرگترین قمر زحل حاوی ترکیبات آلی برف است که ممکن است تکههای یخچالمانندی را در دریاچههای متان تیتان تشکیل دهند.
ممکن است برای «جزایر جادویی» شناور بزرگترین قمر زحل، تیتان، بتوان توضیحات علمی داد؛ دانشمندان بر این باورند که آنها تودههایی از برف یخچال مانند به شکل لانه زنبور هستند.
این جزایر نخستین بار در سال ۲۰۱۴ توسط فضاپیمای کاسینی-هویگنس در حالی که در مه نارنجی اطراف تیتان که قمری بزرگتر از سیاره عطارد است، مشاهده شد. این جزایر که به صورت نقاط روشن در حال تغییر در قمر زحل بر فراز دریاچههای متان ظاهر میشوند، دانشمندان را مجبور به بررسی در این باره کردند.
تیتان دارای جوی غنی از ترکیبات آلی کربن محور است و ستارهشناسان معتقدند در زیر سطح یخی این قمر، اقیانوسی از آب مایع وجود دارد که احتمالا با آمونیاک ترکیب شده است.
با این حال، تحقیقات جدید به رهبری استادیار دپارتمان فیزیک و نجوم دانشگاه تگزاس سن آنتونیو، نشان میدهد که این جزایر جادویی در واقع تکههایی از مواد جامد آلی متخلخل و منجمد شناور هستند که بی شباهت به لانه زنبور نیستند.
رهبر این مطالعه در بیانیهای گفت: من میخواستم بررسی کنم که آیا جزایر جادویی واقعاً میتوانند مواد آلی باشند که روی سطح شناور هستند یا خیر.
تئوریهایی که برای توضیح جزایر جادویی تیتان ایجاد شدهاند به دو دسته تقریبی تقسیم شدهاند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که این جزیرهها در جوهای بالاتر نسبت به سطح تایتان قرار دارند که نشان دهنده پدیدهی جابجایی آنها در جو است.
درمجموع، این کشف جدید نشان میدهد که قمر تیتان هنوز بسیاری از رازهای خود را در ارتباط با ساختار آن در جو خود پنهان کرده است. این تحقیقات میتواند به ما کمک کند تا بهتر بفهمیم چگونه این قمر شگفتانگیز شکل گرفته است و به ما در درک بهتر سیستمهای خورشیدی و جهان کمک کند.
انتهای پیام/