دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آمادگی ایران برای افزایش همکاری‌های فناورانه و دانش‌بنیان با تاجیکستان

آمادگی ایران برای افزایش همکاری‌های فناورانه و دانش‌بنیان با تاجیکستان
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه بر آمادگی ایران برای افزایش همکاری‌ها با تاجیکستان با محور محصولات و خدمات دانش‌بنیان، ارائه خدمات فنی و مهندسی و همکاری‌های علمی و پژوهشی تأکید کرد.
کد خبر : 889938

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در جریان  بازدید رستم امامعلی، رئیس مجلس ملی تاجیکستان و شهردار دوشنبه، از خانه نوآوری و فناوری ایران با اشاره به رشد درخور توجه همکاری‌های تجاری بین دو کشور در دولت سیزدهم اشاره کرد: کشور تاجیکستان با توجه به قرابت‌های زبانی، فرهنگی و تاریخی، یک ظرفیت و فرصت ویژه برای توسعه همکاری‌های بین المللی، تبادلات تجاری و اقتصادی است و دولت سیزدهم، به خوبی این فرصت را شناسایی و برای بهره‌مندی از آن برنامه ریزی کرده است.

صفری ادامه داد: طی دیدار قبلی رؤسای جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان، مقرر شد حجم تبادلات دو کشور به ۵۰۰ میلیون دلار برسد که خوشبختانه در سال نخست، توانستیم با احتساب خدمات مهندسی به این عدد نزدیک شویم و امیدواریم این حجم با ورود محصولات دانش‌بنیان، تعاملات فناورانه و ارائه خدمات این حوزه، حجم این تبادلات با افزایشی چشمگیر مواجه شود.

وی افزود: علاقه‌مند هستیم در زمینه انتقال فناوری، همکاری‌های علمی و دانش‌بنیان با کشور تاجیکستان همکاری داشته باشیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره بر قابلیت صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان، صدور خدمات فنی و مهندسی و همچنین تعاملات علمی بین دو کشور افزود: این آمادگی و توانمندی در ایران وجود دارد که همکاری‌های مناسبی در زمینه شرکت‌های دانش بنیان، ارائه خدمات فنی و مهندسی با یکدیگر داشته باشیم.

دستاوردهای ایران در فناوری تحسین برانگیز است

رستم امامعلی، رئیس مجلس ملی تاجیکستان و شهردار دوشنبه که در رأس یک هیأت پارلمانی به ایران سفر کرده، عصر دیروز با همراهی روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از خانه نوآوری و فناوری ایران بازدید کرد.

وی پس از این بازدید در دیدار با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، ایران را در رسیدن به سطوح بالای فناوری توانمند دانست و گفت: این که ایران با تلاش و مداومت توانسته است آن‌چه را که از محصولات پیشرفته و فناورانه نیاز دارد در داخل کشور بسازد یک دستاورد بزرگ و شگفت انگیز است.

امامعلی تصریح کرد: محصولاتی که امروز مشاهده کردم، دستاورد‌های بسیار خوب و ارزنده‌ای بود و به دلیل رسیدن به این سطح از توانمندی، به مردم ایران تبریک می‌گویم. در حال حاضر ایران توانسته بسیاری از محصولاتی را که می‌بایست از کشور‌های دیگر خریداری می‌شد، تولید کند.

رئیس مجلس ملی تاجیکستان با اشاره به علاقمندی و آمادگی همکاری‌های فناوری و اقتصادی با ایران اشاره کرد: بسیاری از محصولاتی که در این نمایشگاه دیده می‌شود، توسط کشور دوست، برادر و هم‌فرهنگ و هم تمدن، ایران در داخل کشور تولید می‌شود که همین امر، زمینه را برای تعاملات و همکاری‌های بین دو ملت، ببیش از پیش فراهم می‌کند.

وی افزود: هم اکنون بیش از ۱۵۰ شرکت ایرانی در تاجیکستان در حوزه‌های مختلف به ویژه در طرح‌های توسعه‌ای و نیروگاهی فعالیت دارند و همواره اشتیاق داریم تا شرکت‌های ایرانی و تاجیکستانی با یکدیگر همکاری کرده و تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب