دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 اسفند 1393 - 13:19
ترجمه نوشته‌های یک قطعه سفال از مصر باستان نشان داد

مصری‌های باستان مالیات‌های کمرشکن می‌پرداختند

باستان‌شناسان با ترجمه متونی که از مصر باستان کشف شده، دریافتند که مصری‌های باستان مالیات‌های سنگین‌تری از آنچه ما هم‌اکنون پرداخت می‌کنیم، پرداخت می‌کردند؛ چیزی حدود 100 کیلوگرم سکه!
کد خبر : 8885

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از LiveScience، دانشمندان دریافتند که نوشته‌ای که روی یک قطعه سفال حک شده، در واقع یک رسید است.


در این رسید، شخصی که نام او قابل خواندن نیست و دوستش «مالیات انتقال زمین» پرداخت کرده‌اند. در واقع، قیمت این قطعه زمین 75 تلنت (پول رایج آن زمان) بوده و این افراد 15 تلنت هم به عنوان مالیات اضافه بر مبلغ اصلی پرداخت کرده‌اند.


این دو نفر، مالیات زمین‌شان را به شکل سکه و در یک بانک عمومی در شهری به نام دیوسپلیس مگنا (که به الاقصر یا تبای یا تبت معروف است) پرداخت کرده‌اند.


اما 90 تلنت به پول امروزی چقدر ارزش دارد؟ به گفته برایس جونز، دانشجوی دانشگاه کوکوردیا در مونترال و شخصی که این متن را ترجمه کرده است، 90 تلنت پول بسیار هنگفتی بوده است و به نظر می‌رسد که این دو فرد مصری جزو متمولان آن دوران بوده‌اند.


این رسید قدیمی تاریخ هم دارد و روی آن نوشته شده: 22 ژوئیه سال 98 قبل از میلاد. البته به گفته محققان، در آن زمان، رسید مالی وجود نداشته و هیچ سکه‌ای در آن دوران به اندازه یک تلنت ارزش نداشت.


در عوض، مردم با سکه‌هایی که هر کدام ارزش مختلفی از دراخما (یکای پول رایج در کشور یونان باستان) داشتند، مبلغ مورد نیاز را می‌پرداختند. یک تلنت معادل 6000 دراخمای یونان بود، پس 90 تلنت چیزی حدود 540000 دراخما می‌شد.


این در حالی است که یک کارگر غیرماهر در آن زمان سالانه فقط 18000 دراخما درآمد داشته است. به گفته محققان، در سال 98 قبل از میلاد، باارزش‌ترین سکه در مصر حدود فقط 40 دراخما ارزش داشت و مالیاتی که برای این دو نفر مصری تعیین شده، به نظر واقعا کمرشکن می‌آید.


مترجم: نسترن صائبی



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب