ایجاد نخستین تصاویر ذهنی جهان با استفاده از هوش مصنوعی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، گروهی از محققان در ژاپن با بهرهگیری از هوش مصنوعی توانستند نخستین تصاویر از فعالیت مغزی را بسازند. برای این منظور، آنها از چندین فرد داوطلب استفاده کردهاند که در دستگاه اسکنر امآرای قرار گرفتهاند؛ این دستگاه قادر به اندازه گیری و ثبت فعالیت مغزی است.
رسانههای محلی گزارش دادند که دانشمندان ژاپنی موفق شدهاند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی نخستین تصاویر ذهنی جهان از اشیا و مناظر را از فعالیت مغز انسان ایجاد کنند.
پژوهشگران با استفاده از الگوریتمهای ماشین، فعالیت مغزی را تحلیل کرده و تحولات آن را نسبت به تصاویر دریافتی شرح دادند. در اثر این تحولات، تصاویر قابل تشخیصی بوجود آمدند که نشان میدهند که فرد چه چیزی را در ذهن دارد.
اهداف این تحقیق از جمله شناخت اصول فعالیت مغزی و مطالعه بیشتر در زمینه هوش مصنوعی است. این پژوهش میتواند کاربردهای متعدی از جمله ایجاد رابطه مستقیم با دستگاههای فناوری به منظور کمک به افرادی با معلولیتهای جسمی که نمیتوانند به طور طبیعی با دستگاهها تعامل داشته باشند ایجاد کند.
با توجه به اینکه این تحقیق همچنین نیازمند بررسی و دیگر آزمایشها است، تجاریسازی ساخت تصاویر اطلاعات در مغز هنوز طول میکشد. این پژوهش همچنین دستاوردهای جدیدی در زمینه تحقیقات مغز و هوش مصنوعی به دنبال داشته است و بیشترین امیدواری را برای مطالعات آینده و کاربردهای عملی در این زمینه ایجاد میکند.
کیودو نیوز، رسانه ژاپنی گزارش داد، تیمی از دانشمندان مؤسسه ملی علوم و فناوری کوانتومی (QST) و سایر سازمانها توانستند تصاویری از یک پلنگ با دهان و همچنین اشیایی مانند هواپیما با چراغهای روشن قرمز تهیه کنند.
در این گزارش آمده است که این فناوری که رمزگشایی مغز نام دارد، تجسم محتویات ادراکی را بر اساس فعالیت مغز امکان پذیر میکند و میتواند در زمینههای پزشکی و رفاهی به کار رود.
در طول تحقیق، به شرکت کنندگان یک هزار و ۲۰۰ تصویر از اشیا و مناظر نشان داده شد که رابطه بین سیگنالهای مغز آنها و تصاویر با استفاده از فناوری تصویربرداری تجزیه و تحلیل و کمی سازی شد. همین تصاویر به هوش مصنوعی مولد وارد شدند تا مطابقت آنها با فعالیت مغز را بیاموزند.
به گفته محققان، این فناوری میتواند در توسعه دستگاههای ارتباطی و برای به دست آوردن درک مکانیسمهای مغزی توهمات و رویاها استفاده شود.
کی ماجیما، محقق مؤسسه ملی علوم و فناوری کوانتومی گفت، انسانها از میکروسکوپ و وسایل دیگر برای مشاهده دنیایی استفاده کردهاند که با چشم غیرمسلح نامرئی بوده است، اما نتوانستهاند در ذهن افراد وارد شوند، پدر عین حال این اولین بار است که انسانها موفق به رصد و خوانش درون ذهن شخص دیگری میشوند.
این یافتهها اخیرا در نسخه آنلاین مجله علمی بینالمللی «Neural Networks» منتشر شده است.
انتهای پیام/