نگرانی دانشمندان ناسا از طوفان ژئومغناطیسی و اختلال ارتباطات رادیویی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، خورشید روز پنجشنبه فوران شدیدی داشت و باعث دو ساعت تداخل رادیویی در بخشهایی از ایالات متحده و سایر نقاط جهان شد.
دانشمندان اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) گفتند که این بزرگترین شعله از سال ۲۰۱۷ و انفجار رادیویی گسترده بوده و حتی فرکانسهای بالاتر را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
قویترین فورانهای خورشیدی به از بین رفتن سیگنالهای رادیویی در زمین منجر شد؛ شعلههای خورشیدی، فعالیتهای شدیدی در سطح خورشید هستند که در اثر جریان بارهای الکتریکی ایجاد میشوند و در زمانی که این ذرات به زمین میرسند، میتوانند با سیستمهای مخابراتی و ارتباطی زمین تداخل ایجاد کنند.
این شعله متعلق به «کلاس X» بوده و قویترین فوران تولید شده خورشیدی است؛ سازمان ملی اقیانوسی و جوی شعلههای خورشیدی را براساس شدت پرتوهایی که منتشر میکنند، از A تا X طبقهبندی میکند؛ هر سطح از این پرتوها ده برابر از سطح پیشین خود قویتر است.
دانشمندان اکنون این منطقه لکه خورشیدی را زیر نظر دارند و در حال تجزیه و تحلیل برای فوران احتمالی پلاسما از خورشید هستند که به عنوان خروج جرم از تاج خورشیدی نیز شناخته میشود که ممکن است به سمت زمین هدایت شود. این پدیده میتواند منجر به یک طوفان ژئومغناطیسی شود که به نوبه خود میتواند سیگنالهای رادیویی با فرکانس بالا را در عرضهای جغرافیایی بالاتر مختل کند و در روزهای آینده شفق شمالی یا شفقهای قطبی را تحریک کند.
متخصصان ناسا و سایر سازمانهای فضایی در تلاش برای پیشبینی و مانعسازی از اثرات منفی این شعلهها بر سیستمهای ارتباطی زمین هستند. با کمک این اطلاعات و هشدارها، سازمانها و شرکتهای مخابراتی میتوانند اقداماتی انجام دهند تا در صورت لزوم، سیستمهایشان را به منظور کاهش تأثیرات شعلههای خورشیدی محافظت کنند.
در نهایت، واکنشهای شعلههای خورشیدی بر سیستمهای رادیویی زمین یکی از نشانههای قابل توجهی است که بیانگر حساسیت زمین به تغییرات محیطی است.
انتهای پیام/