ماهواره ژاپنی با موشک الکترون به مدار زمین رفت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، آزمایشگاه شرکت فضایی راکت لب ساعاتی پیش اعلام کرد، موشک الکترون خود را از تأسیساتی در نیوزلند به فضا پرتاب کرده است که نخستین پرواز رقیب اسپیس ایکس پس از شکست ماموریت در ماه سپتامبر به شمار میآید.
راکت لب پس از انجام تغییرات لازم و آزمایشات بیشتر، در نهایت موفق به پرتاب موشک الکترون شد و براساس اطلاعات منتشر شده این پرتاب خطری به جان افراد یا خسارتی به تجهیزات نرسانده است.
این شرکت در سال ۲۰۰۶ توسط پیتر بک تاسیس شد که هم مدیرعامل شرکت و هم مدیر ارشد فنی آن است و در سال ۲۰۰۹ تبدیل به نخستین شرکت خصوصی در نیمکره جنوبی شد که با موشک « اِتی 1» (Atea 1) به فضا رسید. الکترون نیز در سال ۲۰۱۳ معرفی شد و اساسا پرتابگری برای بازار ماهوارههای کوچک بود. این موشک میتواند محمولههایی با سقف وزن ۱۵۰ کیلوگرم را به مدار خورشید آهنگ ببرد.
موشک الکترون نخستین موشک شرکت فضایی راکت لب است که یک موشک با طراحی انقلابی است تا ماهوارههای کوچک یا همان تاسوارهها را برای هر شرکت یا کشوری به فضا ببرد.
موشک الکترون در این عملیات حامل ماهوارهای برای یک موسسه ژاپنی فعال در حوزه فضا بود که حدود ساعت ۵.:۵ بعد از ظهر به وقت شرقی از سکوی پرتاب در جزیره شمالی این کشور به مدار رفت.
موشک شرکت راکت لب پس از عبور از نقاط عطف ماموریت معمولی، یک مرحله پیشرفته را پشت سر گذاشت تا ماهواره را در حدود ۹ دقیقه پس از پرواز به مدار نهایی خود برساند.
این ماهواره حدود ۵۰ دقیقه بعد به مدار زمین رسید.
ماموریت قبلی این شرکت فضایی بلافاصله پس از شروع با شکست مواجه شد که نخستین شکست در ماموریتهای راکت لب طی بیش از دو سال گذشته بود.
به گفته این شرکت، ماموریت روز جمعه به پاس قدردانی از محموله آن، تسوکیومی یا خدای ماه نامگذاری شد و دهمین پرتاب الکترون راکت در سال جاری در مقایسه با ۹ مورد در سال ۲۰۲۲ است.
در حالی که شرکتهایی مانند اسپیسایکس در حال حاضر به طور منظم محمولههای مختلف را به مدار میرسانند، راکت لب وعده داده است که این حوزه را برای شرکتها و موسساتی که نمیتوانند از موشکهای بزرگ برای ارسال ماهوارههای خود بهره ببرند، دموکراتیزه کند.
پیتر بک بنیانگذار و مدیر عامل راکت لب گفت: پرتاب محمولههای ناسا و سایر شرکتها و سازمانهای فضایی سوار بر موشک الکترون یک افتخار و امتیاز بزرگ است.
انتهای پیام/