دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد؛

ضرورت همکاری مجموعه‌های دانشگاهی با بنیاد ملی نخبگان

ضرورت همکاری مجموعه‌های دانشگاهی با بنیاد ملی نخبگان
سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان بر ضرورت همکاری مجموعه‌های دانشگاهی با بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد.
کد خبر : 881315

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ فرشاد سلیمانی، سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب، بنیاد ملی نخبگان تشکیل شده و ایشان برای ایجاد این ساختارها بسیار دغدغه دارند.

وی ادامه داد: همین که خود ایشان پیشنهاد می‌دهند که یک سازمان تشکیل شود، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است.

سلیمانی در ادامه با اشاره به اقدامات و برنامه‌های ماموریتی بنیادملی نخبگان تصریح کرد: بنیاد نخبگان سعی کرده تا حمایت مادی و معنوی خود را از جامعه نخبگان حفظ کند. همچنین شناسایی نخبگان، هدایت نخبگان، نگهداشت نخبگان، سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری در سطوح بالا با استفاده از دستگاه‌های قانونگذار از دیگر رسالت‌ها و ماموریت‌های این بنیاد است.

سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان افزود: طی بیست سال اخیر در برخی از بخش‌ها، بنیاد نخبگان خوب عمل کرده  اما در برخی موضوعات باید تقویت شود، چرا که حمایت از بنیاد در دولت‌های مختلف متفاوت بوده است.

سلیمانی ادامه داد:قرار نیست بنیاد به‌عنوان نماینده دولت با یک صنفی از جامعه در ارتباط باشد بلکه بناست تا به صورت دو طرفه عمل کنند؛ به این واسطه خواسته نخبگان به دولت رسانده و تکالیف را از سوی حاکمیت به بنیاد نخبگان انتقال می دهد. در همین راستا نگاه به هیئت‌های اندیشه‌ورز نباید به گونه‌ای باشد که صرفا جلساتی برگزار شود، بلکه باید به‌صورت جدی مواردی به آنها سپرده شود و نتیجه آن اعمال شود.

سلیمانی در راستای بیانات رهبری، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند «نخبه یک اشتغال می‌خواهد، از ما می‌خواهد با مراکز علمی دنیا مرتبط باشد». لذا اینها مواردی است که بنیاد نسبت به آن باید مسئولیت داشته باشد و به‌عنوان یک نهاد مطالبه‌گر از مجموعه‌های دولتی بخواهد تا نقش نخبگان را ببینند.

سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه امسال تعداد قابل توجهی از  نخبگان در وزارتخانه‌‌ها مشارکت داشته‌اند، اشاره کرد: پیش از این نگاه به بنیاد نخبگان متمرکز بود اما امروز این نگاه وجود ندارد و با جدیت به دنبال قوی کردن بنیاد‌های استانی در ابعاد و عرصه‌های مختلف هستیم.

سلیمانی عنوان کرد: بعد از انقلاب، چیزی که مملکت را نگه داشت پول و حمایت قدرت‌های بین‌المللی، شرایط سوق الجیشی نبود بلکه حضور نخبگان مملکت در عرصه‌های مختلف پیشرفت بود. کسی توجه نکرد که با وجود ده هزار مستشار بعد از انقلاب چه کسی موجب حفظ صنایع نفتی و دیگر صنایع شد؟ قطعا نخبگانی همچون شهید باقری به‌عنوان نخبه عملیات جنگی و شهید سلیمانی به‌عنوان یک نخبه استراتژیک بودند.

سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان، به فرصت‌هایی که برای نخبگان ایجاد خواهد شد اشاره کرد: به تناسب، نخبگان اشتغال و حمایت می‌خواهند و از طرفی کشور نیازمند حلمسئلهو ماندگاری نخبگان در کشور است. در سند ما نخبه، فردی با استعداد برتر است که در حوزه خود اثرگذار شده و کشور به‌واسطه این نخبه به موفقیت‌های بزرگی دست می‌یابد. انتظار مردم این است که اگر فردی می‌خواهد به‌عنوان یک نخبه پذیرفته شود باید وطن‌دوست باشد و برای مردم کشورش تلاش کند.

سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اقدامات خوب دولت سیزدهم در ایجاد فضای مناسب برای پرورش استعدادها تصریح کرد: در دولت سیزدهم به مجموعه نخبگان بها داده می‌شود. متاسفانه پیش از دولت فعلی، به مدت هشت سال حتی هیئت‌امنای بنیاد تشکیل نشد و همین امر موجب شد تا فعالیت بنیاد تحت تاثیر قرار گیرد.

سرپرست معاونت توسعه بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر به ارتباط بنیاد نخبگان با مراکز دانشگاهی گفت: مجموعه دانشگاهی باید پشتیبان بنیاد باشند و بهترین نیروهای انسانی خود را برای یاری رساندن به تحقق اهداف بنیاد نخبگان در اختیار این نهاد  قرار دهند، در حوزه دانشگاه تحولی که در بنیاد در بخش‌های مختلف اتفاق افتاده بسیار جدی است. ممکن است که نتایج آن زمان بر باشد اما مهم اصلاح رویکردهاست و این دولت قطعا این رویکردها را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب