قانونگذاران خواستار بررسی ایمنی تراشه مغزی نورالینک شدند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، طبق نامهای به رگولاتوری، چهار قانونگذار آمریکایی از کمیسیون بورس و اوراق بهادار خواستهاند تا بررسی کند که آیا ایلان ماسک با گمراه کردن سرمایهگذاران در مورد ایمنی ایمپلنت مغزی که توسط شرکت میلیاردر «نورالینک» (Neuralink) در حال توسعه است، کلاهبرداری کرده است یا خیر.
بر اساس نامهای که به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ارسال شد، درخواست تحقیق از سوی نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان «ارل بلومناور» از اورگان، «جیم مک گاورن» از ماساچوست و «باربارا لی» و «تونی کاردناس» از کالیفرنیا انجام شد.
بررسی دقیق پروتکلهای ایمنی توسط نورالینک در حالی انجام میشود که این شرکت برای اولین بار برای آزمایش ایمپلنت مغزی در انسان آماده میشود. این نقطه عطفی برای جاهطلبیها برای کمک به بیماران برای غلبه بر فلج و مجموعهای از شرایط عصبی است.
در این نامه به سوابق دامپزشکی بهدستآمده از آزمایشهای نورالینک روی میمونها اشاره میشود که این حیوانات از تأثیرات ناشی از ایمپلنتها با علائمی همچون فلج، تشنج و تورم مغزی رنج میبرند. حداقل ۱۲ میمون جوان و سالم به دلیل مشکلات مربوط به کاشت این شرکت کشته شدند.
با این حال؛ ماسک، مدیرعامل نورالینک، نگرانی سرمایهگذاران در مورد نتایج آزمایشهای حیوانی را کم اهمیت جلوه داده است.
ماسک ۱۰ سپتامبر با انتشار پستی در سایت رسانه اجتماعی خود یعنی ایکس نوشت که هیچ میمونی در نتیجه ایمپلنت نورالینک نمرده است. این شرکت میمونهای ترمینال را برای به حداقل رساندن خطر برای افراد سالم انتخاب کرده است.
نورالینک به درخواستها برای اظهارنظر در مورد نامه به کمیسیون بورس و اوراق بهادار پاسخ نداد.
قانونگذاران به این کمیسیون نوشتند شواهدی که آنها بررسی کردهاند نشان میدهد که مرگ حیوانات در آزمایشهای نورالینک مستقیماً با ایمنی و بازارپذیری رابط مغز و کامپیوتر نورالینک مرتبط است. در نتیجه، بیانیه ماسک ممکن است قوانین کمیسیون بورس را در انکار ارتباط نقض کرده باشد.
سال گذشته، کارمندان نورالینک گفتند که این شرکت با عجله و انجام عملهای جراحی روی میمونها، خوکها و گوسفندان، بیش از حد لازم تلفات به دنبال داشت. این کار توسط ماسک انجام شده است که کارکنان را تحت فشار قرار داد تا دادههای ایمنی مورد نیاز سازمان غذا و داروی ایالات متحده را برای مجوز آزمایش بر روی انسان ارائه دهند.
در ماه مه، نورالینک اعلام کرد که مجوز سازمان غذا و دارو را برای اولین آزمایش بالینی در انسان دریافت کرده است، بدون اینکه جزئیات مطالعه برنامه ریزی شده را فاش کند.
انتهای پیام/