جانمایی سه شهرک فناوری در تهران و کرج/ ارتقای تابآوری صنعت کشور با ایجاد زیرساختهای انقلاب چهارم صنعتی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدجواد صدریمهر، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری در حاشیه نشست امضای توافقنامه همکاری معاونت علمی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، با اشاره به همکاری در حوزههای زیرساختی برای دانشبنیانها از یک سو و احصاء نیازهای فناورانه و راهبردی صنایع عنوان کرد: معاونت علمی و سازمان «ایدرو» برای همکاری در سه حوزه اصلی موافقت کردند.
وی با اشاره به «معرفی نیازهای فناورانه صنعت» و «توسعه زیرساختهای دانشبنیان و فناورانه» عنوان کرد: این موافقت نامه شامل سه کلان پروژه یا طرح پیشران شامل سیستم ذخیره انرژی، فناوریهای مرتبط با اقلیم به طور در حوزه مدیریت مصرف آب و پروژه زیرساختهای لازم برای بردن صنعت به سمت انقلاب صنعتی چهارم است.
صدری مهر با اشاره به طرحهای مطرحشده فناورانه مورد نیاز صنایع در قالب این موافقتنامه گفت: حوزه سیستم ذخیره انرژی یا ESS یکی از برنامههای مشترک مطرح شده ذیل این توافقنامه است که توانایی ایجاد تحولی جدی و قابلیتی خارق العاده برای بالا بردن ذخیره انرژی، اقتصادی کردن آن، پایین آوردن مصرف سوخت و پایین آوردن نقطه اوج مصرف سوخت را دارد.
وی، توسعه فناوریهای مدیریت منابع آب را یکی دیگر از برنامههای محوری و مشترک در قالب طرحهای پیشران مورد نیاز سازمان ایدرو عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از محورهای توافق شده ذیل این موافقتنامه که با همکاری شرکتهای دانشبنیان و فناور در قالب قراردادهای همکاری با صنایع پیاده سازی خواهد شد، استقرار و پیاده سازی کلانروندهای فناورانه و مفاهیم نوظهور در صنعت است.
وی ادامه داد: مفاهیمی همچون تحول دیجیتال، انقلاب صنعتی چهارم و هوش مصنوعی کاربردهای رو به گسترشی در صنایع دنیا یافتهاند و با نقش آفرینی شرکتهای دانشبنیان این حوزه در صنایع، شاهد تحولی در تکمیل زنجیرههای ارزش و تابآوری صنعت خواهیم بود.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری عنوان کرد: در حوزه زیرساختی، سه شهرک فناوری در مناطق شادآباد، بریانک تهران و هلجرد کرج به عنوان شهرک کاوش جانمایی شد و نسبت به راه اندازی آن توافق شد.
صدری مهر، درباره پلتفرمهای ارائه شده در این موافقتنامه نیز عنوان کرد: سه پلتفرم تحت عناوین پلتفرم مراکز هم آفرینی، پلتفرم صادرات محصولات فناوری و صنعتی و پلتفرم هوشمند سازی کارخانه با همکاری معاونت و ایدرو ایجاد خواهد شد.
وی عنوان کرد: برای پروژههای پلتفرمی و زیرساختی زمان یک ماهه در نظر گرفته شده است که بر این قرار شد که نتایج اولیه آن در طی یک ماه آینده در انتهای آذر ماه حاصل شود. برای پروژهها و طرحهای کلان نیز بازه زمانی سه ماهه در نظر گرفته شده است.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با بیان اینکه زیرساختهای منتخب برای استقرار شرکتهای دانشبنیان و فناور عنوان کرد: اولین زیرساخت که در منطقه شاداباد در نظر گرفته شده است با در نظر گرفتن نیاز به ساخت و ساز، سوله سازی و ... در انتهای تابستان سال ۱۴۰۳ آماده استقرار شرکتها خواهد بود.
انتهای پیام/