دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
چالش‌های دانش‌بنیانی در نمایشگاه نانو ۱۴۰۲؛

سختی شرایط دانش‌بنیان‌ها با بی‌ثباتی قیمت دلار

سختی شرایط دانش‌بنیان‌ها با بی‌ثباتی قیمت دلار
مدیرعامل یک شرکت‌ دانش‌بنیان گفت: بی‌ثباتی قیمت دلار، ارجاع تسهیلات به بانک‌ها و تضامین و نرخ تسهیلات آن‌ها، شرایط را برای دانش‌بنیان‌ها سخت کرده است.
کد خبر : 877627

امیرحسین تقوی مؤسس و مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در عرصه غبارگیری صنعتی و تولیدکننده فیلتر‌های نانویی تصفیه هوا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم‌و فناوری آنا گفت: کارخانه‌های صنعتی یکی از عوامل تاثیرگذار در شاخص آلودگی هوا هستند.

وی با بیان اینکه این کارخانه‌ها نقش زیادی در تولید آلودگی هوا دارند و الزاماً باید از فیلتر‌های هوا استفاده کنند، افزود: فیلتر‌های معمولی قابلیت جذب کل ذرات آلاینده هوا را ندارند. تیم تحقیقاتی ما اکنون موفق شده با استفاده از فناوری نانو، فیلتر‌هایی تولید کند که میزان ذرات آلاینده را به صفر و به حد استاندارد برساند.

تقوی ادامه داد: این فیلتر‌ها قدرت جذب بالایی دارند و مورد استفاده صنایع فولاد و سیمان هستند. تنها تولیدکننده نانو فیلتر هستیم که  گواهینامه نانو مقیاس از ستاد فناوری نانو دارد.

فعال حوزه نانو تصریح کرد: اکنون در اقتصاد دانش‌بنیان دو هدف مهم را پیگیری می‌کنیم. یکی از آن اهداف افزایش راندمان فیلتر‌ها و دیگری  مربوط به بحث کاهش هزینه هاست.

تقوی افزود: علاوه بر افزایش راندمان فیلتر‌ها با افزایش طول عمر فیلتر‌ها به کارخانه‌ها و محیط زیست و صنعتگران کمک می‌کنیم؛ افزایش طول عمر فیلتر‌های نانویی باعث کاهش هزینه‌های صنعتگران می‌شود.

وی اظهار کرد: معمولاً قیمت محصولات نانو حدود ۲۰ درصد بیشتر از فیلتر‌های معمولی است. در این بین رقابت ما با چند شرکت تولیدکننده فیلتر‌های غیرنانویی ازجمله معضلاتی است که با آن مواجه هستیم.

مدیر شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: این مسئله ترمزگیر صنایع است؛ خوشبختانه اغلب شرط و درخواست شرکت‌های صنعتی در مناقصه‌ها تولید محصولات بر پایه فناوری نانو بوده و تولید فیلتر‌های نانویی از نظر کیفی و هزینه‌ای برای صنایع بسیار مقرون به صرفه‌تر است.

وی به مهم‌ترین چالش‌های این شرکت اشاره کرد و به آنا گفت: در تولید محصولات با مشکل‌های زیادی مواجه هستیم که بی ثباتی قیمت‌ها از جمله آنهاست.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که مواد اولیه مان را از پتروشیمی‌ها تهیه می‌کنیم، گفت: قیمت پتروشیمی‌ها با توجه به نوسانات قیمت دلار، مدام در حال تغییر است. نمی‌توانیم هر روز  قیمت‌ها را برای مشتریان افزایش دهیم. معمولا با تغییر قیمت دلار، قیمت اجناس بالاتر می‌رود. پس از کاهش قیمت دلار، دیگر قیمت اجناس به حالت عادی بر نمی‌گردد، این مسئله اکنون چالش بزرگی برای ما ایجاد کرده است.

این پژوهشگر بیان کرد: بحث سرمایه در گردش نیز از دیگر چالش‌های ما محسوب می‌شود؛ معمولا دانش‌بنیان‌ها از طریق صندوق نوآوری مورد حمایت قرار می‌گیرند و تسهیلاتی نیز دریافت می‌کنند.  

وی افزود: پیش‌ از این تسهیلات به صورت ساده و روان در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گرفت؛ اما به تازگی تسهیلات به بانک‌ها ارجاع داده می‌شود. در بانک‌ها تضامین و نرخ تسهیلات مطرح است که مشکلاتی برای ما ایجاد می‌کند. همین مسئله باعث شده ما برای دریافت تسهیلات سراغ بانک نرویم.

تقوی گفت: اگر اعتبارات لازم داده شود و حمایت‌های مادی و معنوی بهتری صورت بگیرد، چرخ تولیدمان را می‌توانیم بچرخانیم. شکر خدا در دولت جدید یک سری اتفاقات خوب افتاده است و حمایت از تولید رخ می‌دهد؛ اما توقع داریم حمایت‌ها افزایش یابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب