میرزاده: دفاع از فرهنگ ایثار و شهادت را وظیفه خود میدانیم/ در مقابل خانواده شهدای مدافع حرم سر تعظیم فرود میآوریم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم سالروز یومالله آزادی خرمشهر را تبریک گفت و آن را فتحالفتوحی در تاریخ دفاع مقدس دانست و گفت: «آنهایی که مخالف انقلاب و تثبیت نظام جمهوری اسلامی هستند، با شیطنتهای سیاسی خود سعی دارند کشور ایران را مسئول ناامنیهای منطقه معرفی کنند و بگویند از روزی که انقلاب اسلامی برپا شد، منطقه محل تشنج و جنگ است. اینها همانهایی هستند که میخواهند رد پای انگلیس، اسرائیل و امریکا در این اتفاقات که بر پایه رژیم جعلی اسرائیل است، بر جای نماند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «تاریخ هیچگاه فراموش نمیکند که در سال 1948 میلادی، انگلیس و امریکا با توطئه، یک رژیم جعلی در منطقه اسلامی بنیان گذاشتند. از همان زمان تن و بدن امت اسلامی موجود خارجی را نتوانست تحمل کند و این قانون آفرینش است. زمانی که نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل به پیروزی رسید، قدرت اسرائیل به شدت متزلزل شد، چرا که شاه ایران در زمان سلطنت خود از آن رژیم بسیار حمایت میکرد و ایران پشت جبهه اسرائیل بود که فروریخت. بنابراین شعلههای جنگ را اول انگلیسیها، آمریکاییها و اسرائیلیها با تحمیل رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه برافروخته نگاه داشتند و هر روز به طریقی این شعله جنگ را دامن میزنند؛ یک روز با صدام و یک روز با القاعده و طالبان و یک روز با داعش و تکفیریها. پس یادمان نرود آنها شروع کننده این جنگ افروزیها بودند. "وَهُم بَدَؤُوکُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ".»
خاطرات دکتر میرزاده از بازسازی مناطق جنگی
میرزاده به وقوع جنگ تحمیلی علیه ایران اشاره کرد و گفت: «کشورهای ابرقدرت تصور میکردند با وقوع انقلاب اسلامی و ضعیفشدن ارتش و افزایش اختلافات دائمی میتوانند ایران را از پای درآورند. به همین خاطر با تحریک کشور عراق و حمایتهای اسرائیل به ایران حمله کردند. اما بیشه ایران هیچگاه از مردان خدا خالی نیست و آنها همیشه خود را فدای ایران و دین مبین اسلام کردهاند.»
او خاطره شهدای جنگ تحمیلی بهویژه شهدای آزادسازی خرمشهر را گرامی داشت و چند بیت از سروده مرحوم سپیده کاشانی درباره خرمشهر را قرائت کرد و گفت: «روزی که مسئولیت بازسازی مناطق جنگزده را عهدهدار شدم، به خاطر دارم با بازگشت مردم آبادان و خرمشهر به شهر، به یاد شعر مرحومه کاشانی افتادم که بازگشت مهاجران به خرمشهر را پیشبینی کرده بود.»
میرزاده گفت: «در مدت 8 سال جنگ، خسارات بسیاری به ایران وارد شد. بیش از 15 استان به طور غیرمستقیم و 5 استان به طور مستقیم درگیر جنگ شدند. بسیاری از شهرهای مرزی در آن دوران با خاک یکسان شدند اما با یاری خداوند، کمکهای مردم و قدرت و صلابت رهبری در مدیریت کشور، بازسازی مناطق جنگزده در زمان دولت آیتالله هاشمی رفسنجانی انجام گرفت.»
او تاکید کرد نباید روزهای خدا مثل روز آزادی خرمشهر را فراموش کرد (وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ) و گفت: «باید با کسب تجربه از این خاطرات و روحیه گرفتن از آنها باز هم صبر را پیشه خود سازیم، چرا که ناملایمات در دنیای اسلام هنوز تمام نشده است و دشمنان اسلام، مسلمانان را هیچگاه رها نمیکنند. همانگونه که میبینید دولت آمریکا و دولتهای غربی از هیچ کوششی برای حمایت از اسرائیل دریغ نمیکنند. چه روزهای مبارزه برای به ثمر نشستن انقلاب و چه پس از آن، در دوران جنگ با رهبری امام خمینی(ره) که جوی خون از رگهای سرزمینمان جاری شد، ما اجازه ندادیم که دشمن غاصب حتی یک وجب از سرزمین عزیزمان را اشغال کند. امروز نیز برای دفاع از حرم آلالله جوانان سروقامت ما در شامات و عراق قدم به قدم با مرگ همنفساند تا آبرویی دیگر و حماسهای نو برای مردم باشند.»
او به گفتههای مقام معظم رهبری درباره شهدای مدافعان حرم اشاره کرد و گفت: «ریشه فرمایش ایشان بر فرمایشات حضرت علی(ع) استوار است. در خطبه 27 نهج البلاغه آمده است: "من نکوهش میکنم اشتباه رجالی که کودکصفتی میکنند و با حجلهنشینی میخواهند از جهاد دوری گزینند". مردمی که در خانههایشان مینشینند تا دشمن به سراغشان بیاید، هیچگاه نمیتوانند تاب مقاومت بیاورند و ذلیل میشوند. امروز شیعیان لبنان، افغانستان و ایران با تبعیت از گفتههای حضرت علی(ع) با گوش جانشان لبیک گفته و به یاری مسلمانان در عراق و سوریه شتافتهاند. همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودهاند اگر این مدافعان حرم نبودند ما باید در شهرهای داخلی ایران با متجاوزان میجنگیدیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «امروز 40 نفر از شهدای مدافعان حرم از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی هستند. من پیش پای پدران و مادران این شهدا تعظیم میکنم و دست آنها را میفشارم و به این خانوادههای بزرگ که عزت قرین نامشان است، سر ارادت فرو میآورم و میگویم خوشا به فرزندان شما که بهشت کمترین پاداش آنهاست.»
او گفت: «در حال حاضر 72درصد از دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند و شهریه آنها از بنیاد شهید و به تدریج دریافت میشود. این دانشجویان که تعداد آنها 220هزار نفر است 12درصد از جمعیت کل دانشجویان این دانشگاه را تشکیل میدهند. حضور این تعداد دانشجو از خانواده شاهد و ایثارگر برای ما یک ارزش است چرا که باعث تقویت و حفظ ارزشهای اسلامی و آرمانهای امام(ره) شده است. همچنین در حال حاضر 45 یادمان شهدا ساخته شده است، البته 216 شهید گمنام در واحدهای دانشگاه سراسر کشور مدفون هستند که برای همه آنها نیز یادمانهایی در دست احداث است.»
میرزاده دفاع از فرهنگ ایثار و شهادت را یک وظیفه خواند و افزود: «در حال حاضر 2هزار و 700 کارمند و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی عضو خانواده شهدا و ایثارگران هستند و برنامههایی در راستای تکریم آنها طراحی و اجرا شده است. اخیرا طرحی به نام "یاد سبز شهدا" را شروع کردیم که هر ساله در همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی 250هزار درخت به یاد شهدای دفاع مقدس کاشته میشود. از امسال این طرح شروع شده است و در هر منطقه یک درخت به نام شهید همان جا کاشته میشود.»
در این مراسم خانواده شهدای مدافع حرم نیز حاضر بودند و به آنها مدرک افتخاری فارغالتحصیلی شهدا، لوح تقدیر، تندیس عباس تباران و هدایایی به رسم یادبود اهدا شد. همچنین تعدادی از خانواده شهدا با اهدای لوح و تقدیرنامه از ارسال پیامهای تبریک و تسلیت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشکر کردند.
از دانشجوی ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی، زهره برزگر که اولین مدال طلای جهانی کاراته زنان را به شهدای مدافع حرم تقدیم کرده بود نیز با اهدای لوح و هدیه تقدیر شد.
انتهای پیام/