گسترش همکاری های علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک با ۴ دانشگاه عراق
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، کمالالدین حقبین رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی، سید محمدامین موسوی معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی، محمدعلی ملبوبی معاون فناوری و حجت اله ربانی طی روزهای ۹ تا ۱۲ آبان از دانشگاههای بصره، واسط، بابل و الزهرای کربلا بازدید کردند.
طی این بازدید با روسا و مقامات آن دانشگاهها و مراکز علمی، نشستهای تخصصی در خصوص نحوه گسترش همکاریهای علمی مشترک برگزار شد.
در همین راستا، ۴ یادداشت تفاهم و تفاهمنامه با دانشگاههای مذکور بهمنظور عملیاتی کردن موارد زیر به امضای روسای طرفین رسید.
- شروع طرحهای تحقیقاتی مشترک قابل اجرا توسط دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی.
- اشتراکگذاری تلاشها برای شروع دورههای اعتبار-مشترک تائید شده در بیوتکنولوژی
- برگزاری کارگاههای حرفهای در پژوهشگاه و دانشگاههای عراق برای بهروزرسانی دانش و تخصص اعضاء هیئتعلمی.
- پیگیری مراحل قانونی برای افتتاح شعبه پژوهشگاه در دانشگاههای عراق
- هموارسازی راه برای افتتاح مرکز تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی در دانشگاههای عراق
- تبلیغات، تشویق و به اشتراکگذاری پتانسیلها در برگزاری کنگرههای مربوط به بیوتکنولوژی، استارت آپها و نمایشگاههای نوآوری در پژوهشگاه و دانشگاههای عراق
- همکاری برای راهاندازی مجله بینالمللی بیوتکنولوژی در دانشگاههای عراق
- تبادل اساتید و دانشجویان
- همکاری برای ارتقای بازاریابی استارت آپهای بیوتکنولوژی هر دو طرف.
- ایجاد میزهای دائمی همکاریهای علمی مشترک پژوهشگاه و دانشگاههای عراق در هر موسسه و برگزاری جلسات سالانه منظم برای بررسی و ارتقای پیشرفت برنامههای مشترک.
محمدی رئیس پژوهشگاه مهندسی ژنتیک با اشاره به دستاوردهای مثبت این سفر علمی گفت: با توجه به سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر افزایش دیپلماسی علمی و وجود ظرفیتهای مشترک، امید است در آینده نزدیک برنامه اجرایی مشترک و پروژههای پژوهشی، آموزشی و فناوری در راستای موارد مورد توافق طرفین آغاز و عملیاتی شوند.
وی افزود: خوشبختانه توافقات خوبی با دانشگاههای عراق داشتیم و این مراکز علمی تمایل فراوانی به برقراری ارتباطات علمی، تربیت نیروی انسانی متخصص و انجام پروژههای کاربردی دارند که انشالله با تشکیل کارگروههای مشترک کاری پیگیری خواهند شد.
انتهای پیام/