دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ملاقات مهم فضاپیمای ناسا با یک سیارک

ملاقات مهم فضاپیمای ناسا با یک سیارک
فضاپیمای لوسی ناسا اولین ملاقات نزدیک خود را با سیارک کوچک دینکینش تجربه کرد.
کد خبر : 876603

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، فضاپیمای لوسی ناسا اولین پرواز از کنار سیارک «دینکینش» را با موفقیت انجام داد.

این سیارک که در کمربند اصلی سیارک بین سیاره‌های مریخ و مشتری قرار دارد، در سال ۱۹۹۹ کشف شد. فضاپیمای لوسی در طول این پرواز نزدیک از سطح سیارک دینکینش در فاصله ۴۲۵ کیلومتری آن قرار گرفت.

روز گذشته لوسی به یک نقطه عطف مهم در سفر خود رسید تا گذشته منظومه شمسی ما را فاش کند. ناسا تایید کرد که فضاپیمای لوسی پرواز حول سیارک دینکینش که یک صخره فضایی نسبتا کوچک واقع در کمربند اصلی بین مریخ و مشتری را با موفقیت به پایان رساند. از آنجایی که دینکینش یا دینکی نخستین سیارکی از ۱۰ سیارکی است که کاوشگر لوسی طی ۱۲ سال آینده از آن‌ها بازدید خواهد کرد این موفقست یک نقطه عطف در سفر این کاوشگر به شمار می‌آید.

 تیم محققان بر اساس اطلاعات دریافتی تشخیص داده است که فضاپیما از سلامت خوبی برخوردار است. مقامات ناسا در یک پست وبلاگی پس از وقوع پرواز نوشتند: تیم به فضاپیما دستور داده است تا داده‌های جمع‌آوری‌شده در طول برخورد را افزایش دهد.

 ماموریت لوسی بخشی از تلاش بلندپروازانه ناسا برای افشای اسرار گذشته منظومه شمسی است. اگرچه لوسی از چند سیارک نسبتاً نزدیک نیز عبور خواهد کرد، اما هدف اصلی کاوشگر این است که با چند سیارک دورتر که مانند دسته‌هایی از سنگریزه‌های متصل به جزر و مد‌های گرانشی یک تخته سنگ غول‌پیکر به دور خورشید در کنار مشتری می‌چرخند پرواز کند. 

دانشمندان علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن‌ها هستند، زیرا اعتقاد بر این است که آن‌ها آثار باستانی منظومه شمسی هستند، مانند آجر‌های لگو اضافی از جعبه‌ای که سیارات را ساخته است.

بازدید لوسی از دینکینش را می‌توان به عنوان یک آزمایش در این زمینه در نظر گرفت؛ بسیاری از ابزار‌های فضاپیما از جمله تصویرگر رنگی، دوربین با وضوح بالا و طیف سنج مادون قرمز هنگام جمع آوری داده‌های مربوط به اولین بازدید سیارک به بهترین شکل ممکن عملیات تعریف شده را اجرا کرده‌اند.

بر اساس پست منتشر شده از یوی تیم محققان، انتقال داده‌های این ابزار‌ها به زمین حدود یک هفته طول می‌کشد و تیم پژوهشگران منتظر این هستند که ببینند فضاپیما در اولین آزمایش حین پرواز از برخورد یک سیارک پرسرعت چگونه عمل کرده است.

در طول این پرواز، فضاپیمای لوسی خود را به نزدیکترین نقطه به دینکی در یک فاصله ۳۰ کیلومتری رساند و تصاویر با کیفیت بالا را از آن به دست آورد. تحلیل‌های علمی بر روی این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا درباره تاریخچه و ساختار دینکی اطلاعات مهمی به دست آورند.

 این پرواز همچنین به محققان کمک می‌کند برای برنامه‌ریزی بهتر ماموریت‌های آینده لوسی در طول حلقه خارجی نازل کویپر سیستم خورشیدی آماده شوند.

متخصصان امیدوارند که با تحلیل این تصاویر و داده‌های علمی حاصل، اطلاعات بیشتری درباره شکل‌گیری و تکامل جزییات منظومه شمسی به دست آورند تا درک بهتری از تاریخچه رخداد‌های آسمانی در سامانه خورشیدی حاصل شود.

به طور کلی، پرواز موفق اول لوسی به دینکی نشان دهنده توانایی تکنولوژی فضایی در مطالعه فضا و به دست آوردن داده‌های ارزشمند برای دانشمندان است. این نتایج می‌تواند به پیشرفت در زمینه درک ما از اجسام سیاره‌ای کوچک و عملکرد سیستم ماهواره‌ای کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب