۱۰ شرکت برتر دانشبنیان آسیایی را بشناسید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاهش جهانی سرمایهگذاری خطرپذیر، دانشبنیانهای آسیایی را از ایجاد زمینههای جدید منصرف نکرده است. وبسایت فوربس فهرست جدید از برترین شرکتهای دانش بنیان ۲۰۲۳ را منتشر کرده است؛ شرکتهای کوچک و استارتآپهایی که بازارهای کم خدماتی را هدف قرار میدهند یا از فناوریهای جدید استفاده میکنند از هوش مصنوعی مولد گرفته تا تشخیص سرطان مبتنی بر خون.
زمینههای کاری این شرکتها شامل نوآوریهای سازگار با محیط زیست، مانند توسعه پروتئینهای جایگزین مبتنی بر حشرات و دیجیتالی کردن تولید شیر برای بهبود محصولات است. برخی شرکتها ارائه دهندگان تجارت اجتماعی هستند که به کاربران در فروش محصولات مصرفی کمک میکنند. این شرکتها از سیزده کشور و منطقه در ۱۱ گروه، از جمله بیوتکنولوژی و مراقبتهای بهداشتی، تجارت الکترونیک و خرده فروشی، و امور مالی معرفی شده اند.
سنگاپور با ۲۰ شرکت در این فهرست برای دومین سال متوالی پیشتاز است، هنگ کنگ با ۱۵ شرکت و سرزمین اصلی چین با ۱۱ شرکت در رتبههای بعدی قرار دارند. قطبهای نوآوری نوظهور اندونزی و فیلیپین به ترتیب با ۱۱ و ۹ شرکت مشارکت داشتند.
در این رتبه بندی شرکتها باید در منطقه آسیا و اقیانوسیه مستقر و دارای مالکیت خصوصی بوده و در آخرین درآمد سالانه خود بیش از ۵۰ میلیون دلار نداشته باشند. همچنین در مجموع تا ۷ آگوست بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه نداشته باشند.
گروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان در فوربس هر ارسال را ارزیابی کرد و به معیارهایی مانند تأثیر مثبت بر منطقه یا صنعت، سابقه رشد درآمد قوی یا توانایی جذب بودجه، مدلها یا بازارهای تجاری امیدوارکننده و یک داستان متقاعدکننده نگاه کرد.
۱۰ شرکت دانش بنیان برتر آسیا از قرار زیر است:
(Abacus Digital) در تایلند فعال در امور مالی
Abacus Digital (به معنای چرتکه دیجیتال) که یکی از بزرگترین وام دهندگان تایلند است، یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه سریع وام (با سرعت ۱۰ دقیقه) به مشتریانی که عمدتاً فاقد بانک هستند، توسعه داد.
این شرکت میگوید اپلیکیشن آن به نام MoneyThunder با بیش از ۳ میلیون کاربر ۲۵۰ میلیون دلار وام ارائه کرده است. این شرکت میگوید قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ عمومی شود.
(Abillion) از کشور سنگاپور فعال در گروه: فناوری مصرف کننده
اپلیکیشن رسانه اجتماعی Abillion به کاربران اجازه میدهد تا محتواهایی در مورد پایداری به اشتراک بگذارند و محصولات سازگار با محیط زیست مانند غذاهای گیاهی و لوازم آرایش بدون آزمایشهای حیوانی را خریداری کنند.
این شرکت ادعا میکند که بازار همتا به همتای آن بیش از ۴۰ کشور را در بر میگیرد و با خیریههای زیست محیطی که از رفاه حیوانات مزرعه، حیات وحش دریایی و ... حمایت میکنند، شریک شده است. تا به امروز، Aillion ادعا میکند که ۱۶ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.
(Accredify) از کشور: سنگاپور فعال در گروه فناوری سازمانی
استارتآپ راستیآزمایی Accredify از فناوری بلاک چین استفاده میکند تا مشتریان خود را قادر سازد اسناد، تصاویر و ویدیوهای آشکار ساز دستکاری ایجاد و مدیریت کنند.
شرکای آن شامل سازمان حسابداری و تنظیم مقررات شرکتی سنگاپور است که از Accredify برای گواهینامهها و پروفایلهای تجاری استفاده میکند. این شرکت ادعا میکند که برای بیش از ۱۲ میلیون سند تأییدیه صادر کرده است که درآمد آن در سال ۲۰۲۲ تقریباً دو برابر شده است.
(Aerodyne) کشور مالزی فعال در گروه فناوری پروژه
پهپادهای خودران Aerodyne میتوانند محصولات را سمپاشی کنند، خطوط برق را بازرسی کنند یا خیابانهای شهر را زیر نظر بگیرند.
سیستم پهپاد «تودرتو» مجهز به هوش مصنوعی به دستگاهها کمک میکند با یکدیگر همگام شوند و به یک پایگاه شارژ مشترک بازگردند. Aerodyne ادعا میکند از زمان تأسیس، بیش از ۴۵۸ هزار عملیات پروازی را در ۴۵ کشور انجام داده و در مجموع ۶۸ میلیون دلار جمع آوری کرده است.
(Ai-BrainScience) از کشور ژاپن فعال در گروه: زیست فناوری و بهداشت و درمان
این شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری ردیابی چشم، یک ارزیابی شناختی سریع برای کمک به تشخیص زودهنگام زوال عقل ایجاد کرده است. هر آزمایش حدود سه دقیقه طول میکشد و ارزیابی میکند که بیماران با چه سرعتی مجموعهای از تصاویر نشان داده شده روی صفحه را مشاهده میکنند.
Ai-BrainScience قصد دارد مجوز فناوری خود را به شرکتهای داروسازی بدهد و یک اپلیکیشن در دسترس عموم راه اندازی کند.
(AiESG) از کشور ژاپن در گروه فناوری پروژه
AiESG که از دانشگاه کیوشو منشعب شده است، یک ابزار ارزیابی آنلاین مدیریت محیطی و اجتماعی (ESG) برای محصولات و خدمات است. این شرکت ادعا میکند سیستم رتبه بندی مبتنی بر هوش مصنوعی بیش از ۳۲۰۰ شاخص ESG مانند انتشار گازهای گلخانهای و برابری جنسیتی دارد. در ماه مه، AiESG با مشاور مدیریت Deloitte همکاری کرد تا ارزیابیهای ESG را برای مشتریان خود ارائه دهد.
(AmazingTalker) در تایوان فعال در گروه: آموزش و استخدام
AmazingTalker به عنوان یک بازار تدریس آنلاین، دانشآموزان را با مربیان زبانهایی مانند انگلیسی و چینی و سایر موضوعات دانشگاهی مرتبط میکند.
کاربران هر بار یک درس را خریداری میکنند که قیمت آن تقریباً ۱۰ دلار برای هر کلاس ۵۰ دقیقهای است که استارتآپ از آن پورسانت دریافت میکند. این شرکت دانش بنیان که ۱۵.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است، ادعا میکند صد هزار کاربر فعال در برنامه و وب سایت خود دارد.
(Anpoly) کشور کره جنوبی در گروه بیوتکنولوژی و بهداشت و درمان
این استارت آپ که مدیرعاملش استاد سابق محیط زیست در دانشگاه علم و فناوری پوهانگ است، سعی دارد فناوری نانو سلولز را برای کمک به مقابله با آلودگی پلاستیک تجاری سازی کند. شرکت Anpoly که اسمش مخفف پلیمر طبیعی پیشرفته، است میگوید مواد نانوساختار آن زیست تخریبپذیر و قویتر از آهن است و میتواند به عنوان بستهبندی نیز علاوه بر کاربردهای دیگرش در ساختوساز، آرایشی و بهداشتی و بیوتکنولوژی استفاده شود.
(ApnaKlub) در کشور هند فعال در حوزه تجارت الکترونیک و خرده فروشی
ApnaKlub یک توزیع کننده عمده کالاهای پرمصرف برای مغازههای خانوادگی است که خواربار و کالاهای خشک را به سراسر روستاهای هند ارائه میدهد.
این استارت آپ ادعا میکند که با استفاده از برنامه ApnaKlub، صاحبان فروشگاه میتوانند ملزومات خود را از بین بیش از یک هزار محصول ارائه شده توسط ۳۰۰ برند انتخاب کنند.
(Beleaf)؛ اندونزی فعال در گروه کشاورزی
مزرعه هیدروپونیک Beleaf برای شرکای خود مانند Haidilao و غول تجارت الکترونیک Shopee، سبزیجات برگدار، گیاهان و سبزیجات ریشه دار میکارد.
پلتفرم کشاورزی آن به عنوان خدمات (FaaS) در سال ۲۰۲۲ همچنین از کشاورزان اندونزیایی با راهنمایی کشاورزی، پشتیبانی فنی و خدمات بازاریابی پشتیبانی میکند. عملیات Beleaf پنج هکتار از زمینهای کشاورزی را در بر میگیرد و این شرکت ادعا میکند که ۲۰ شریک FaaS دارد.
انتهای پیام/