حفاظت از دنیای وسیع پرندگان با کمک هوش مصنوعی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، برای نخستینبار، دادههای بزرگ و هوش مصنوعی برای مدلسازی الگوهای پنهان در طبیعت، نه فقط برای حفاظت یک گونه پرنده، بلکه برای کل جوامع زیست محیطی در سراسر قارهها استفاده میشود.
حفاظت از پرندگان با بیش از ۹۰۰ هزار پرنده آغاز میشود که مشاهده خود را به برنامه «ای بیرد» (EBird) آزمایشگاه پرنده شناسی کورنل، یکی از بزرگترین پروژههای علمی تنوع زیستی در جهان، گزارش میکنند.
نوآوری که در حفاظت از پرندگان با هوش مصنوعی استفاده شده است همان نوآوریهایی است که به ماشینهای خودران و ترجمه زبان در زمان واقعی کمک میکنند این مشاهدات بیش از هر زمان دیگری الگوهای تنوع زیستی پرندگان و فرآیندهایی را که زیربنای آنها را آشکار میکنند.
توسعه و کاربرد این ابزار محاسباتی انقلابی نتیجه همکاری بین آزمایشگاه پرندهشناسی کورنل و موسسه پایداری محاسباتی کرنل است. این کار اکنون در مجله «اکولوژی» (Ecology) منتشر شده است.
کورتنی دیویس، پژوهشگر در آزمایشگاه کورنل، میگوید: این روش به طور منحصر به فرد به ما میگوید کدام گونه در کجا، چه زمانی، با چه گونههای دیگری و در چه شرایط محیطی میتواند از آن استفاده کرد. با این نوع اطلاعات، میتوانیم مناظر را شناسایی و اولویت بندی کنیم.
گومز یکی دیگر از محققان در این حوزه گفت: این مدل بسیار کلی است و برای کارهای مختلف مناسب است، البته به شرطی که دادههای کافی وجود داشته باشد. ما همچنین قصد داریم این مدل را با استفاده از تماس پرندگان در کنار مشاهدات بصری ارتقا دهیم.
انتهای پیام/