توجه ویژه لایحه برنامه هفتم توسعه به حوزه فناوری و نخبگان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شیوا قاسمیپور در حاشیه بازدید از رویداد و نمایشگاه «یک تجربه نوآورانه»، موضوع تامین مالی را از جمله دغدغههای زیستبوم نوآوری کشور برشمرد و افزود: شرکتهای دانشبنیان تمام انرژی و توان خود را برای تبدیل یک ایده به محصول صرف میکنند، اما یکی از مشکلاتی که همواره با آن روبرو هستند، بحث تأمین منابع مالی است. جوانی که تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شده است، ایده خوبی در ذهن دارد، اما برای تبدیل این ایده به محصول به سرمایه نیاز دارد.
وی ادامه داد: البته در این زمینه صندوق نوآوری تمام تلاش خود را برای حمایت از نخبگان و شرکتهای دانشبنیان کشور صرف میکند. فعالیتهای این صندوق طی سالهای اخیر بسیار گستردهتر شده است و تلاش میکند از طریق برگزاری رویدادها و نمایشگاههایی نظیر آنچه امروز شاهد برگزاری آن در حوزه کودکان و نوجوانان بودیم، مستقیما با جامعه هدف در ارتباط باشد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تاکید کرد: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان گام مهم برای کمک به حفظ و نگهداشت نخبگان در کشور است. مجلس شورای اسلامی در این قانون، امور بورسی، گمرکی و صادراتی را برای شرکتهای دانشبنیان تسهیل کرده است تا زمینه مناسبتری برای تولید و صادرات محصولات این شرکتها فراهم شود.
قاسمی پور با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه به حوزه فناوری توجه خاصی شده است، یادآور شد: تلاش کردیم سیاستگذاریها در این برنامه در زمینههای مهم مانند کشاورزی، آب، علوم و فناوری و ... در راستای جهش تولید دانشبنیانها باشد. قطعا حضور و فعالیت نخبگان در شرکتهای دانشبنیان، زمینهساز تأمین نیازهای کشور در داخل است.
وی همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب نیز توجه ویژهای به بحث توسعه فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان دارند. استفاده از ظرفیت این شرکتها در تأمین نیازهای داخل را به صورت خاص میتوانیم در ایام همهگیری کرونا ببینیم و با حمایتهایی که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی صورت گرفت، بسیاری از تجهیزات پزشکی مورد نیاز در داخل و توسط دانشبنیانها تولید شد.
این نماینده مجلس همچنین درمورد برگزاری رویداد و نمایشگاه «یک تجربه نوآورانه» در صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: به مناسبت هفته ملی کودک، شاهد برگزاری این رویداد بسیار مهم هستیم که به همت این صندوق ، وزارت دادگستری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود. هدف از برگزاری این رویداد، آماده کردن کودکان و نوجوانان برای یک زندگی نوآورانه است.
قاسمی پور تاکید کرد: اگر میخواهیم آینده این کشور را بسازیم، باید روی کودکان و نوجوانان این سرزمین به درستی سرمایهگذاری کنیم. استفاده از فناوریهای جدید که توسط دانشبنیانها توسعه یافتهاند، کمک میکند تا بتوانیم استعدادهای کودکان و نوجوانان را بهتر شناسایی و به شکوفایی آن کمک کنیم.
انتهای پیام/