ساختار جدید بنیاد ملی نخبگان در سازمان اداری و استخدامی کشور مصوب میشود
سیدسلمان سیدافقهی، قائممقام بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری آنا عنوان کرد: طراحی جدیدی که در بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته، مبتنی بر ۴ مجموعه است که نخستین آن «روش» به عنوان یک مرکز مطالعات و سیاستگذاری است. در واقع رویکردهای کلی ناظر به سیاستهای اجرایی، آییننامهها، شیوهنامهها، رصد، دیدهبانی، آیندهپژوهی و تحلیل بیگدیتای حوزه نخبگانی در کشور برعهده مرکز روش است.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه مرکز دوم مرکز «رویش» است، تصریح کرد: این مرکز برای به فعلیت رساندن مسیر نخبگی در بنیاد ملی نخبگان کار خود را شروع کرده؛ یعنی فردی که وارد بنیاد ملی نخبگان شده، چه در لایه دانشآموزی و چه در لایه دانشجویی، وارد مسیری میشود که در سیر به فعلیت رسیدن، به یک پرونده تبدیل میشود و این پرونده سال به سال تکمیل خواهد شد.
به گفته سید افقهی، با این روش کل پرونده فرد که شامل برنامهها، دورههای گذرانده شده، استعدادها و پتانسیلها و ... می شود قابل دسترسی است؛ از این طریق مشخص می شود که فرد در کدام نقطه باید به کار گرفته شود تا هدایت، به معنای واقعی رقم بخورد.
وی تأکید کرد: طراحی این مسیر نخبگی متناسب با نیازها، استعدادها، علائق و بکگراند هر فردی در مرکز رویش رقم میخورد. ضمن آنکه ممکن است طرح رویش هر فرد با دیگری متفاوت باشد!
تشکیل هیئت های اندیشه ورز برای حل مسائل واقعی کشور
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: مرکز بعدی در بنیاد ملی نخبگان مرکز «جهش» است که در این مرکز پروژههای آیندهساز، جهتدهنده، پیشران و راهبردی انجام میشود. این پروژهها در مرکز جهش، براساس نیاز کشور و حفظ سطح علمی تعریف میشوند. در واقع این پروژهها بسیار کلان و در سطح پروژههای کلانی است که در معاونت علمی وجود دارد و قرار است که این مسئلهها در بدنه دانشگاهها مطرح و حل شود.
سیدافقهی ادامه داد: در این نقطه یک الگوسازی انجام خواهد شد و اساتید خاص و ویژهای برای پیشبرد این پروژهها شناسایی میشوند و هرم علمی این پروژه تشکیل میشود؛ ممکن است ساختار شکست این پروژه مستلزم این باشد که ۱۰۰ تیم دانشگاهی ذیل این پروژه درگیر باشند و عملاً آن مسئلهمحوری و تشکیل تیمهایی که پایاننامههای خود را حول مسائل تعریف میکنند در بستر این موضوع اتفاق بیفتد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان گفت: کار دوم مجموعه جهش، اندیشهورزی است به این معنا که با دستگاههای اجرایی جلسه گذاشته و افراد خبره را دور یکدیگر جمع می کنیم تا هیئتهای اندیشهورز را تشکیل دهند؛ بدین واسطه نیازها و مشکلات کشور شناسایی یا عارضهیابی خواهند شد که از جمله آنها ناترازی بانکها، حوزههای مالی، حوزه ناترازی انرژی، تورم و ... است. حل این مشکلات نیاز به ورود نخبگان دارد و هدف ما این است که نخبگان را وارد مسائل واقعی کشور کنیم.
ارتباط شبکه نخبگان ایرانی با خارجی ها
وی تصریح کرد: مرکز بعدی مرکز «پویش» نام دارد که قرار است در آن ارتباطات تمدنی شکل بگیرد یعنی نخبگان به عنوان سفرای علمی و فناورانه و عصارههای جامعه با افراد و نخبگان سایر کشورها ارتباط بگیرند و شبکهسازی نخبگانی را شکل بدهند. این کار توسط کشورهای پیشرفته نیز انجام شده است که با ایجاد انجمنهای علمی و کنفرانسهای سالانه استاندارد در حوزههای خاص موفق به گسترش شبکههایی شدند که موضوعاتی به شبکهها تزریق میکنند و آن شبکه برای حل موضوعات و مسائل آنها به کار گرفته میشود.
وی ادامه داد: در بنیاد ملی نخبگان این کار با رویکرد «زکوة العلم نشره» انجام میشود. کلیه ارتباطات خارجی و جذب نخبگان خارج از کشور برای تربیتشان در ایران و تربیت حکمرانان آینده، توسط این مرکز انجام میشود. اگر قائل به تمدنسازی هستیم بایستی رهبران تمدنی تربیت کنیم که در فرایندی نیاز به یک مجموعه منسجم و مستقری همچون مجموعه «پویش» دارد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این ۴ مجموعه درکنار معاونت توسعه و خلق منابع بنیاد، ۵ مجموعهای میشوند که ساختار جدید بنیاد را شکل میدهند، گفت: ما در سازمان امور اداری و استخدامی در حال پیگیری و دفاع از این طرح هستیم و فکر میکنم در خوشبینانهترین حالت طی دو ماه آینده و در بدبینانهترین حالت تا ۶ ماه آینده به سرانجام برسد.
وی تأکید کرد: این برای نخستین بار است که قرار است ساختار بنیاد ملی نخبگان در سازمان امور اداری و استخدامی مصوب شود چراکه پیش از این، بنیاد ملی نخبگان ساختار مصوبی در سازمان امور اداری و استخدامی کشور نداشته است و در ساختار قبلی، هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان، ساختار را تأیید کرده بودند.
انتهای پیام/