دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

نظام «استاد شاگردی» زمینه‌ساز بازگشت هنرجو به فطرت انسانی

نظام «استاد شاگردی» زمینه‌ساز بازگشت هنرجو به فطرت انسانی
استاد برجسته هنر نگارگری و عضو شورای سیاستگذاری دانشگاه استاد فرشچیان اجرای «نظام استاد شاگردی» در آموزش هنر را زمینه‌ساز بازگشت هنرجو به فطرت انسانی می‌داند.
کد خبر : 870134

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، شیوه‌نامه «نظام استاد شاگردی در آموزش هنر» به صورت دوره آزمایشی در مقطع کارشناسی رشته نگارگری دانشگاه هنر‌های اسلامی- ایرانی استاد فرشچیان اجرا شده است. اجرای این شیوه آموزشی که ریشه در تاریخ و هویت فرهنگی ایران اسلامی دارد از همان ابتدای شکل‌گیری دانشگاه استاد فرشچیان در پاییز ۱۳۹۷ مورد توجه متولیان این نهاد علمی و مدیران فرهنگستان هنر قرار داشت.

روش استاد شاگردی فقط یک رسم فرهنگی متعلق به گذشته نیست؛ بلکه به‌عنوان روش مؤثر و کارآمد امروزی در فرایند آموزش مهارت‌های حرفه‌ای به حساب می‌آید. روشی که روان‌شناسی آموزشی چند دهه اخیر گام‌به‌گام به کشف وجوه آن نائل شده است. در این روش، هر کس آن‌چه نیاز داشت را با مشاهده، تقلید و تقرب به یک استاد یا فردی داناتر و تواناتر از خود یاد می‌گرفت و ازآن‌جاکه فرآیند یادگیری بخشی از زندگی و کار واقعی بود، کاملاً با الزامات کاربرد آموزشی همساز بود.

بیشتر بخوانید:
نظام آموزش «استاد شاگردی»؛ احیای یک رسم کهن در قالبی نو+ فیلم

در همین ارتباط، محمدعلی رجبی استاد برجسته هنر نگارگری و عضو شورای سیاستگذاری دانشگاه استاد فرشچیان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: احیای نظام استاد شاگردی در قالب یک شیوه آموزش رسمی در ساختار آموزش عالی کشور، کار سختی بود که خوشبختانه با حمایت دولت سیزدهم عملی شد.

تأکید بر تعامل دوطرفه استاد و هنرجو

وی اظهار کرد: همان گونه که از نام این نظام آموزشی و پرورشی مشخص است، شاهد تعامل دوطرفه استاد و هنرجو هستیم. در این رابطه تعاملی، استاد روی فطرت، سلوک و رفتار شاگرد هم تأثیرگذار است و اینگونه نیست که با پایان یک‌ترم این رابطه از هم بپاشد. فرض بر این است که استاد، استعداد موجود در فطرت شاگرد را کشف کرده و پرورش می‌دهد؛ البته که طی کردن این مسیر آسان نیست و هر شاگردی توان سیر و سلوک در آن را ندارد.

نویسنده کتاب «حکمت و آداب معنوی در هنر اسلامی» گفت: نظام استاد شاگردی را که درآن اخلاق محوراست، عامل بازگشت به فطرت انسانی می‌دانم.

نظام استاد شاگردی زمینه‌ساز بازگشت هنرجو به فطرت انسانی است

یک شیوه آموزشی بومی با مختصات ویژه

وی افزود: با اعمال این شیوه در دانشگاه فرشچیان و سپس در سایر دانشگاه‌های هنر کشور به جهانیان اعلام می‌کنیم که در کنار شیوه‌های مرسوم و کلاسیک آموزش هنر که نقد‌های جدی هم بر آن وارد است ما نیز شیوه مختص به خودمان را داریم. شیوه‌ای که در عین پایبندی به سنت‌های ایرانی و اسلامی کاملاً به روز و کاربردی نیز هست.

این هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری با ابراز خرسندی از حمایت دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق این ایده در قالب «واحد ویژه هنر‌های اسلامی ایران استاد فرشچیان» افزود: آقای دکتر طهرانچی رئیس محترم دانشگاه آزاد از همان روز اول که پای کار آمدند، تأکید داشتند که از هنرجویانی ازلحاظ مالی کم برخوردار هستند، غافل نشویم.

رجبی عنوان کرد: این قول را هم به ما دادند که مجموعه دانشگاه آزاد هنرجویان مستعد و باانگیزه‌ای که در قالب نظام استادشاگردی مشغول هنرآموزی هستند را بورسیه کند. ان شاالله در ادامه حمایت‌هایی که از این ایده هنری شد، این وعده نیز به سرانجام برسد؛ در آن صورت می‌توانیم بگوییم حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از اجرای شیوه استادشاگردی دیگر کامل و کاربردی شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب