امانی: درباره عملکرد مجلس نهم باید دائماً از واژه «متاسفانه» استفاده کنیم/ در حق فرجیدانا جفا کردند
شهربانو امانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره عملکرد مجلس نهم شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس نهم صدای مردم ایران را بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نشنیدند و با آقای روحانی همرامی نکردند در حالی که با انتخاب شدن سیدمحمد خاتمی، مجلس پنجم شورای اسلامی با وی همراهی کردند. بنابراین مجلس نهم از ابتدای کارِ با رئیس جمهوری و رأی مردم مقابله کرد.
وی در ادامه افزود: مجلس نهم با دولت مورد حمایت خود یعنی با آقای احمدینژاد همگام بودند و هیچ نظارتی بر عملکرد وی نداشتند به همین دلیل کشور و ملت با آسیبهای بسیار جدی روبهرو شد. به عبارتی اگر نمایندگان نظارت خوبی بر دولتهای نهم و دهم داشتند اختلاسهای چندهزار میلیاردی به وجود نمیآمد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه به مانعتراشی و سنگاندازی مجلس نهم بر سر رأی اعتماد کابینه دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در سال 92 مشاهده کردید که مجلس نهم چه بلاهایی بر سر وزارتخانهها و وزرای روحانی آورد یا در سال 94 چه سناریوهایی را برای تصویب برجام اجرایی کرد.
درباره عملکرد و مصوبات مجلس نهم باید دائماً از واژه «متاسفانه» استفاده کنیم
به گفته او، مردم با مشاهده عملکرد نمایندگان مجلس نهم در انتخابات مجلس به آنها رأی ندادند و اکثر آنها از ورود به مجلس دهم باز ماندند.
امانی به یکی از مصوبات مجلس نهم واکنش جدی نشان داد و در این باره تصریح کرد: متاسفانه نمایندگان مجلس نهم به موضوع خانواده و زنان توجه نداشتند و و قانون ازدواج پدر با دختر خوانده خودش را تصویب کردند در حالیکه به اعتقاد بنده، این مصوبه کیان خانوادهها را از بین میبرد.
وی ادامه داد: متاسفانه نمایندگان زنی که در مجلس نهم حضور داشتند نهتنها به این قانون اعتراضی نکردند بلکه در تصویب آن نیز از خودشان مشارکت نشان دادند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه نمایندگان تا آخرین دقایق عمر مجلس نهم دست از تنش و درگیری برنداشتند، تاکید کرد: برای عملکرد و مصوبات مجلس نهم باید دائماً از واژه «متاسفانه» استفاده کنیم چراکه اکثر نمایندگان با نطق و مصوباتشان نهتنها دولت را با موانع روبهرو کرد بلکه ملت و به خصوص زنان و خانوادههای ایرانی را با چالش مواجه کردند.
این نماینده ادوار مجلس با تاکید بر اینکه اکثر نمایندگان با نطق و سخنرانیهای واهی و جناحی خود در مجلس نهم بودجه بیتالمال را حیف و میل کردند، افزود: متاسفانه مجلس نهم فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را که به حقوق زنان و خانواده اشاره دارد را نادیده و به درگیریهای جناحی و فردی روی آوردند.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور زنان و خانواده، یکی دیگر از اشتباهات مجلس نهم را استیضاح وزیر علوم در سال 92 دانست و گفت: نمایندگان مجلس به دلیل افشاگری آقای فرجیدانا درباره بورسیههای غیر قانونی استیضاح کردند و باعث شدند این وزارتخانه مهم ماهها با سرپرستی اداره شود. به عبارتی وزارت علوم را با آسیبپذیری روبهرو کردند و به عقیده من، در حق آقای فرجیدانا ظلم و جفا شد.
او سنگاندازی مجلس نهم بر سر راه دولت را سهمخواهی از روحانی توصیف کرد و افزود: متاسفانه مجلس نهم تنها و تنها به دنبال منافع فردی و گروهی خود بود یعنی اگر در مسئلهای ذینفع نبودند کاری به دولت نداشتند، اما اگر در مواردی احساس میکردند که منافعشان در خطر است بر سر راه روحانی و کابینه وی مانعتراشی انجام میدادند.
تریبون مجلس نهم در اختیار پایداریها و افراطیون بود
به گفته امانی، «همانطور که پیشتر متذکر شدم وزیر علوم سابق یعنی دکتر فرجیدانا به دلیل پردهبرداری از بورسیههای غیر قانونی استیضاح شدند، چرا؟ به این دلیل که منافع برخی از افراد در این افشاگریها به خطر میافتاد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب به سوالات پرسیده شده از دولت روحانی توسط مجلس نهم اشاره کرد و افزود: مجلس نهم چند 10 هزار سوال از کابینه دولت تدبیر و امید کرد که چنین آماری در طول تاریخ ایران بیسابقه بود. همین نطقها و پرسشهای بیمورد که اکثر آنها جناحی و فردی بوده است ببینید چند دقیقه از تریبون مجلس زمان برده است؟ این دقایق و پرسشها چقدر هزینه داشته است؟
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه تریبون مجلس نهم در اختیار جبهه پایداری و افراطیون بوده است، بیان کرد: نهتنها تریبون مجلس بلکه صداوسیما و برخی دیگر از تریبونهای مهم نیز، برای تخریب دولت و توافق هستهای (برجام) به کار گرفته میشد. به عبارتی این تریبونها با یکدیگر و علیه دولت روحانی و اقدامات وی همصدایی و همنوایی میکردند.
اگر مجلس نظارت خوبی بر قوه مجریه داشت اختلاسهای چند هزار میلیاردی به وجود نمیآید
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور زنان و خانواده ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات مجلس نهم سهمخواهی از سیستم اجرایی کشور به خصوص سازمان محیط زیست بود؛ یعنی نمایندگان مجلس نهم در ظاهر بهدنبال رفع چالشهای محیط زیستی بودند، اما در باطن و عمل بودجه سازمان محیط زیست برای مقابله با ریزگردها و آلودگی هوا را کاهش دادند.
امانی به عدم نظارت مجلس نهم نسبت به دولت احمدینژاد اشاره کرد و گفت: اگر مجلس نظارت خوبی بر دستگاهها به خصوص قوه مجریه داشت که اختلاسهای چند هزار میلیاردی به وجود نمیآید در حالیکه اصل 53 قانون اساسی جمهوری اسلامی، دولت بدون اذن مجلس، اجازه کسب درآمد و هزینه ندارد. سوال اینجاست چگونه میلیاردها دلار بدون هیچ سند و وثیقهای آن هم به بهانه دور زدن تحریمها به اشخاص حقیقی سپرده شد؟
وی عنوان کرد: کارنامه مجلس نهم در مقابل مردم دیکته نوشته شدهای است که همه میتوانند آن را تحلیل و تجریه کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان به قیاس مجلس نهم و دهم پرداخت و در این باره، افزود: در مجلس دهم تمام جریانهای سیاسی اعم از اصلاحطلب، اصولگرا، اعتدالگرا و حتی اعضای جبهه پایداری و تندروها تا حدودی حضور دارند، اما من معتقدم این مجلس مانند دوره نهم نخواهد بود چراکه مجلس دهم نمایندگان را مقابل ملت پاسخگو میکند ضمن اینکه مجلس دهم محل تضارب افکار و آراء عمومی مردم و جریانهای سیاسی میشود و مانند مجلس نهم به یک فکر و جناح سیاسی تعلق ندارد. از طرفی مجلس دهم برای اجرایی شدن بندهای برجام و ورود سرمایهگذار به کشور باید تلاشهای بسیاری را انجام دهد.
انتهای پیام/