تحولات وزارت علوم همزمان با بازگشایی دانشگاهها
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال تحصیلی جدید دانشگاهها از امروز دوشنبه، سوم مهر ۱۴۰۲ به صورت رسمی آغاز شد.
امسال دومین پاییزی است که دانشگاهها پس از شیوع ویروس کرونا آموزشهای خود را به شیوه حضوری آغاز کردند، برخی از دانشجویان با شور و هیجان راهی کلاسهای درس میشوند تا هم دلتنگی دوری از دوستان و استادان خود را رفع کنند و هم دوباره نگاهی به مطالب کتابهای خود داشته باشند، اما در مقابل بعضیهای دیگر ترجیح میدهند این هفته را هم به مسافرت و خوش گذرانی بگذرانند و از هفته آتی آماده حضور در دانشگاه باشند.
حضور و غیاب باید الکترونیکی شود
مهر امسال فضایی متفاوتتر از سالهای گذشته دارد، گویا مسئولان وزارت علوم درصدد تغییر و تحولات جدیتر در آموزش عالی هستند؛ در همین راستا قاسم عمو عابدینی از الزام آور شدن حضور و غیاب الکترونیکی دانشجویان دانشگاهها خبر داد و گفت: سامانه مرکزی سیستم حضور غیاب الکترونیکی در وزارت علوم در مراحل نهایی تدوین قرار دارد و همه دانشگاهها باید حضور غیاب خود را به صورت «الکترونیکی» ثبت کنند.
آغاز سال تحصیلی جدید نودانشجویان از هفته سوم مهر
همچنین محمد علی زلفی گل وزیر علوم میگوید که سال تحصیلی جدید برای نودانشجویان دانشگاهها از هفته سوم مهر آغاز میشود؛ چرا که دانشجو معلمانی که از طریق آموزش و پرورش پذیرفته میشوند، باید از نظر صلاحیتهای علمی و گزینشی مورد بررسی قرار بگیرند و این امر نیاز به زمان دارد.
علی شمسی پور سخنگوی وزارت علوم با بیان اینکه تمام زیرساختها برای آموزش حضوری آماده است، به آنا میگوید: آموزشها برای سال تحصیلی جدید ۱۰۰ درصد حضوری است و حتی با شیوع ویروس کرونا و آنفلوانرا به هیچ عنوان نباید آموزشها مجازی شوند.
نرخ غذای دانشجویی
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم قیمت غذای کم هزینه را ۵ هزار تومان، قیمت غذای متوسط را ۸ هزار تومان، قیمت پرهزینه را ۱۰ هزار تومان اعلام کرده است که این قیمتها حدود ۱۵ درصد قیمت تمام شده غذای دانشجویان است.
رئیس صدوق رفاه در مورد اجرای مدل جدید الگوی غذای دانشجویی نیز گفت: برای اجرای این الگو زیرساختها در تمام دانشگاهها فراهم نبود، بر همین اساس روند جدید از سال تحصیلی ۱۴۰۳ اجرا میشود.
آغاز ترم تحصیلی جدید با ظرفیت ۲۴۴ هزار ظرفیت خوابگاهی
مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اظهار کرد: صندوق رفاه دانشجویان به نبال ایجاد فرصت مناسب برای حل مشکلات دانشجویان است تا بدون دغدغه معیشتی، با خیال راحت به امر آموزش و تحقیقات بپردازند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به موضوع تغذیه دانشجویان بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را در رابطه با تامین غذای دانشجویی در اختیار خود دانشگاهها قرار میدهد و از این بابت هیچ مبلغی در اختیار صندوق قرار نمیگیرد لذا دانشگاهها نباید انتظار کمک مالی از این بابت از این صندوق داشته باشند و صندوق رفاه دانشجویان فقط سهم دانشجو از تامین هزینه غذای دانشجویی را بر اساس مصوبات هیئت امنای این صندوق به دانشگاهها ابلاغ میکند.
وی ضمن اشاره به دغدغه دانشجویان غیر بومی در مورد اسکانشان در خوابگاهها گفت: ظرفیت خوابگاههای ملکی دانشگاههای کشور در حدود ۲۲۲ هزار دانشجو است و برای حدود ۲۲ هزار نفر دانشجو هم روسای محترم دانشگاهها با کمک صندوق رفاه دانشجویان خوابگاههای استجاری، اجاره کردهاند یعنی مهرماه را با ظرفیت خوابگاههای ۲۴۴ هزار نفر شروع خواهیم کرد و این در نوع خود تا امروز بینظیر است.
گنجی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویان همیشه در کنار دانشگاههای کشور بوده و خواهد بود و سعی میکند از نظر رفاهی دانشجویان دانشگاههای کشور مشکل خاصی نداشته باشد.
انتهای پیام/