دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1395 - 12:17

عمر جانداران چندیاخته‌ای بیش از یک میلیارد سال است

فسیل‌های تازه کشف‌شده در چین نشان می‌دهند که 1/56 میلیارد سال پیش موجودات چندسلولی بسیاری روی زمین زندگی می‌کردند. به این ترتیب باید بر فرضیه‌های تاکنون تکامل در کره زمین تجدید نظر کرد.
کد خبر : 86959

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، در صورتی که خبرهای رسیده درباره عمر جانداران چندیاخته‌ای صحیح باشد، باید تمام تحقیقات انجام‌شده در این باره را از نو آغاز کرد. در پژوهش‌های جدید گفته می‌شود که 1/56 میلیارد سال پیش موجودات چندسلولی بسیاری روی زمین زندگی می‌کرده‌اند.


دانشمندان موسسه تحقیقات زمین‌شناسی و منابع معدنی در تیانجانِ کشور چین بر این نظرند که جانداران چندیاخته‌ای یک میلیارد سال، پیش از دورانی زندگی می‌کرده‌اند که تاکنون دانشمندان می‌پنداشتند.


این دانشمندان در جریان تحقیقات خود در منطقه یانشان، در شمال چین، ۱۶۷ فسیل مختلف یافته‌اند که طول آنها حدود ۳۰ سانتی‌متر و عرض‌شان ۸ سانتی‌متر است. این فسیل‌ها «یوکاریوت‌»ها یا جاندارانی ‌‌هستند که یاخته‌های آنها هسته واقعی و غشاء دارند.


یوکاریوت‌ها در مقابل «پروکاریوت»‌ها قرار دارند که چون باکتری‌ و آرکیا، پیش‌هسته‌ای یا بدون هسته هستند و در درون یاخته‌های خود هسته سلولی یا اندامک دیگری ندارند.


حجم یک سلول یوکاریوتی هزاران بار بزرگ‌تر از نوع پروکاریوتی است و تکامل یوکاریوت‌ها تاثیری تعیین‌کننده در تئوری تکامل دارد. در جریان تکامل یوکاریوت‌ها بوده است که امکان انواع بغرنج‌تر موجودات به‌وجود آمده است. گفته می‌شود که همه حیوانات جهان به تدریج از یوکاریوت‌ها حاصل شده‌اند.


گرچه چندین سال پیش آثاری از یوکاریوت‌هایی به قدمت 1/5 میلیارد سال کشف شدند، آنچه در آن زمان از این موجودات به دست آمده بود، همگی میکروفسیل بودند.


با تائید این کشف تاریخ، برداشت از پیدایش حیات در کره زمین به کلی تغییر می‌کند و همه محاسبات گذشته را بر هم می‌زند و مشخص می‌کند که 1/56 میلیارد سال پیش نیز اکسیژن کافی برای زندگی موجودات چندسلولی در کره زمین وجود داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب