دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نمونه سیارک «بنو» فردا به زمین می‌رسد

نمونه سیارک «بنو» فردا به زمین می‌رسد
فضاپیمای ناسا در حال بازگرداندن نمونه‌های مهم‌ترین سیارک منظومه شمسی به زمین است.
کد خبر : 869453

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، فضاپیمای ناسا در حال بازگرداندن نمونه‌های سیارک بنو به زمین است و در همین راستا، تیم‌های متعدد برای انواع احتمالات فنی آماده می‌شوند.

مقامات ناسا به همراه مسئولان مأموریت «اسیری-رکس» روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی گفتند، همه‌چیز برای ورود مجدد و فرود کپسول نمونه سیارک بنو در صحرای یوتا فراهم است.

این مأموریت در ۸ سپتامبر سال ۲۰۱۶ شروع شده و این کاوشگر به فضا پرتاب شد و در ۳ دسامبر سال ۲۰۱۸ به سیارک بنو رسید. در ادامه این فضاپیما دو سال را صرف جستجوی مکانی روی سیارک برای جمع‌آوری نمونه کرد و در ۲۰ اکتبر سال ۲۰۲۰ روی سطح آن فرود آمد.

این فضاپیما دو هفته پیش یک مانور انجام داد و سرعت خود را کمتر از یک کیلومتر در ساعت تغییر داد به‌طوری‌که مسیر آن با محدوده آزمایشی و آموزشی یوتا در جنوب غربی سالت لیک سیتی هماهنگ شد. مانور دوم هشت روز پیش، با تنظیم سرعت فضاپیما تنها با سه میلی‌متر در ثانیه، محل فرود پیش‌بینی‌شده را به مرکز یک بیضی، ۵۸ در ۱۴ کیلومتر، در محدوده تغییر داد.

تصمیم نهایی برای جدا کردن کپسول از فضاپیمای اصلی تا ساعاتی دیگر اتخاذ می‌شود که به گفته ناسا هدف از آن تائید این است که فضاپیما در شرایط خوب و در مسیر مشخص‌شده قرار دارد.

اگر تصمیم جداسازی کپسول از فضاپیما گرفته شود، کپسول در ساعت ۶:۴۲ دقیقه صبح به‌وقت شرقی و ۱۴:۱۲ دقیقه به‌وقت‌تهران از فضاپیمای اصلی جدا می‌شود. ۲۰ دقیقه بعد، فضاپیمای اصلی مانوری برای دوری از زمین انجام می‌دهد و درنهایت برای آن‌یک مأموریت طولانی برای بازدید از سیارک آپوفیس در سال ۲۰۲۹ تعریف می‌شود.

این کپسول در ساعت ۱۰:۴۲ دقیقه صبح به‌وقت منطقه شرقی و ۱۸:۱۲ دقیقه به‌وقت‌تهران وارد جو زمین در سواحل کالیفرنیا می‌شود و حدود ۱۳ دقیقه بعد فرود می‌آید؛ سپس تیم‌های بازیابی کپسول را ظرف چند ساعت پس از فرود به یک اتاق تمیز موقت در محدوده انتقال می‌دهند تا آن را برای انتقال به یک مرکز مراقبت ویژه در مرکز فضایی جانسون ناسا آماده کنند.

در صورت موفقیت‌آمیز بودن این عملیات، غروب فردا یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار می‌شود.

ناسا می‌گوید فضاپیمای فوق باید با زاویه و سرعت خاصی حرکت کند تا کپسول نمونه را در اتمسفر رها کند تا در محدوده آزمایش و آموزش وزارت دفاع یوتا فرود آید، جایی که کپسول بازیابی می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب