گامی جدید بهسوی شناخت «ماده تاریک» برداشته شد
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نوعی ذرات فرضی به نام 《فوتونهای تاریک》میتوانند معمای ماده تاریک را روشن کنند. ماده تاریک یکی از مفاهیم مهم و بیش از حد مرموز در فیزیک است که شامل ماده و انرژیی است که تأثیر قابلملاحظهای در جهان ماده دارد، اما با روشهای معمول قابل شناسایی نیست.
فوتونهای معمولی ذراتی بنیادی هستند که نیروی الکترومغناطیس (نور و امواج رادیویی) را منتقل میکنند. دانشمندان عقیده دارند اثر ماده تاریک ناشی از نیروی یک ذره فرضی است که توسط دانشمندان فوتون تاریک نامگذاری شده است.
در تلاش برای حل این راز، یک تیم از محققان به دنبال معماهای جدید در مورد ذرات تاریک باشند. یکی از این معماها، فرضیه وجود ذرات تاریک جدیدی به نام "فوتونهای تاریک" است. این ذرات، نیروی تعاملی با نور را به دلیل ویژگیهای خاص خود نداشته و در نتیجه قابل شناسایی نیستند.
به عبارت دیگر، این فوتونهای تاریک به طور مستقیم با طیف نور تعامل ندارند، اما با وساطت ذراتی که با نور تعامل دارند، تأثیر خود را نشان میدهند. این زمینه تحقیقاتی منحصر به فرد از ذرات تداخلی، به عنوان ماسکر شناخته میشود.
اگر بتوان ذرات تاریک را تشخیص داد و تأیید کرد، این میتواند به روشی جدید برای مطالعه و درک ماده تاریک منجر شود. ذرات تاریک میتوانند به دقت ما در مورد تشکیل و تکامل جهان کمک کنند و زمینههای متعددی از فیزیک نظری و تجربی را روشن کنند.
تاکنون، هنوز مدارک قاطعی درباره وجود فوتونهای تاریک وجود ندارد. اما آزمایشهایی در راستای تشخیص این ذرات صورت گرفته و تسهیل کنندههای حوزه فیزیک هستهای سعی در تأیید یا رد این فرضیات مطرح میکنند.
در کل، مطالعه فوتونهای تاریک امیدواری را برای بررسی ماده تاریک و جهان پنهان بزرگتری فراهم میکند. اگر این ذرات قابل تشخیص و شناسایی شوند، میتواند به فهم ما از ساختار جهان کمک کند.
انتهای پیام/