دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک مطرح کرد؛

ضرورت مشارکت نهاد‌های مختلف در تدوین «سند ملی هوش مصنوعی»

ضرورت مشارکت نهاد‌های مختلف در تدوین «سند ملی هوش مصنوعی»
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک با تأکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های داده در کشور به منظور توسعه هوش مصنوعی گفت: اگر زیرساخت داده در کشور شکل بگیرد، عملاً زیست بوم داده‌ها فعال شده و شرکت‌ها می‌توانند داده‌های خود را به اشتراک بگذارند.
کد خبر : 864783

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رشاد حسینی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امروز در نشستی خبری با بیان اینکه هوش مصنوعی، ظرفیت دانشی خوبی در  کشور دارد، گفت: مشکل ما در حوزه هوش مصنوعی، زیرساخت‌ها هستند و اگر زیرساخت‌ها فراهم باشند، شرکت‌ها در این حوزه خود به خود به وجود آمده و رشد می‌کنند.

وی به دو زیرساخت اساسی اشاره و عنوان کرد: یکی از زیرساخت‌های اساسی در حوزه هوش مصنوعی، «زیرساخت ثبت تقاضا» است؛ بدین معنا که بتوانیم با تصویب و ایجاد آیین نامه هایی، عملا تقاضا برای هوشمندسازی در حوزه‌های مختلف را فعال کنیم. دوم «زیرساخت داده» است که از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اساسا فناوری هوش مصنوعی، یک فناوری داده محور است و عملا با شکلگیری Big Data است که تکنولوژی هوش مصنوعی به توانایی بالایی می‌رسد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک افزود: اگر زیرساخت داده در کشور شکل بگیرد، عملا زیست بوم داده‌ها فعال شده و طی آن شرکت‌ها می‌توانند داده‌های خود را به اشتراک بگذارند و مادامی که این مهم (زیرساخت داده) شکل نگیرد، نمی‌توان چندان به پیشرفت هوش مصنوعی امید بست.

حسینی به برنامه‌های ستاد هوش مصنوعی و رباتیک پرداخت و گفت: مهم‌ترین ماموریت و دغدغه ستاد، راه اندازی «زیرساخت‌های داده» است و در این زمینه پروژه‌های کلان و یکسری مطالعات جدی را تعریف کرده ایم و می‌کوشیم تا نخست از نظر دانشی تقویت شده و در ادامه بتوانیم زیست بوم داده را رقم بزنیم. البته تحقق این مهم در گرو هم افزایی نهاد‌های مختلف است.

وی در این فضا، بحث سیاست گذاری و قانون گذاری را از ماموریت‌های شورای عالی فضای مجازی، زیرساخت‌های ارتباطی را از ماموریت‌های وزارت ICT و راه اندازی زیست بوم داده، زیرساخت‌های محاسباتی و زیرساخت‌های محاسباتی مربوط به سکو‌ها را از جمله ماموریت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان برشمرد.

به باور وی، در حوزه هوش مصنوعی، باید گام‌های بلندتری برداریم و تاکید کرد در حوزه دانشی وضعیت قابل قبولی داشته و افراد توانمندی داریم که بعضا در بهترین شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی در دنیا فعال هستند، اما در حوزه تکنولوژی راه زیادی را در پیش داریم.

در بخش دیگری از نشست، بحث سندملی هوش مصنوعی طرح شد و رشاد حسینی درباره جزئیات آن گفت: سند ملی هوش مصنوعی همزمان از سوی چند نهاد در حال تدوین است و از آن جمله می‌توان به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، وزارت ICT، همراه اول و مرکز ملی فضای مجازی اشاره کرد و در این زمینه یک هم افزایی بین نهادی در حال رقم خوردن است و نهایتا یک نسخه از میان آن‌ها انتخاب و به عنوان تابلو و نقشه راه، پیش روی ما قرار خواهد گرفت که یک نسخه اولیه است و با توجه به تحولاتی که این عرصه با آن دست و پنجه نرم می‌کند، پیوسته نیاز به روزآمد شدن دارد.

به باور دبیر ستاد هوش مصنوعی و رباتیک، مهم‌ترین ویژگی سند ملی هوش مصنوعی بی تردید فراگیری است؛ چراکه این حوزه دانشی ابعاد گسترده‌ای دارد و همه حوزه‌ها اعم از صنعت، سلامت، فضای مجازی و. را در بر می‌گیرد و در تدوین این سند باید این جامعیت محل نظر و توجه باشد. مضاف بر اینکه ضرورت دارد همه نهاد‌ها اعم از وزارت خانه ها، دستگاه‌ها و قوه‌ها نیز به نوعی در تدوین آن درگیر شوند.

ملاحظات موجود در تدوین سند ملی هوش مصنوعی

هادی عاشری، معاون دبیر ستاد هوش مصنوعی و رباتیک هم در تکمیل صحبت‌های رشاد حسینی گفت: سندی که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در حوزه هوش مصنوعی در دست تدوین دارد در بردارنده چهار هدف کلان، پنج راهبرد، ۱۴۰ اقدام، ۱۵۰ فعالیت یا پروژه و ۱۷۵ شاخص خرد است و آنچه بیش از خود سند اهمیت دارد تقسیم کار است و باید مشخص شود که هر یک نهاد‌های متولی چه سهمی و نقشی را در پیشبرد فناوری حوزه هوش مصنوعی برعهده دارند.

وی در خصوص ملاحظات موجود در تدوین سند ملی هوش مصنوعی، گفت: در تدوین سند، باید به این نکات که در چه وضعیتی به سر می‌بریم؟ وضع مطلوب کجاست؟ و از سند چه می‌خواهیم؟ توجه جدی داشته باشیم چراکه قرار نیست در هم حوزه‌ها ورود کنیم و فعلا تنها اولویت ما حوزه‌هایی است که در آن‌ها مساله داریم و از آن جمله می‌توان به حوزه انرژی، امنیت، بهره وری و ... اشاره کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب