دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تالار‌های معاملاتی به مراکز تأمین مالی تبدیل می‌شود

تالار‌های معاملاتی به مراکز تأمین مالی تبدیل می‌شود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تالار‌های معاملاتی به مراکز تأمین مالی تبدیل خواهد شد، گفت: مرکز تأمین مالی از بازار سرمایه خراسان رضوی می‌تواند ارتباط و هماهنگی لازم را بین ارکان و بنگاه‌های اقتصادی فراهم کند.
کد خبر : 863947

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت اقتصاد، مجید عشقی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش سرمایه‌گذاری و تامین مالی از بازار سرمایه در مشهد گفت: مسیری برای استفاده از پتانسیل‌های بازار سرمایه برای توسعه استان ایجاد شده است. در بازار سرمایه نیاز به حضور شرکت‌های قوی به ویژه ازبخش خصوصی داریم که این امکان اینجا فراهم خواهد شد و این موضوع می‌تواند کمک ویژه‌ای به بازار سرمایه کند.

عشقی گفت: مرکز تامین مالی از بازار سرمایه خراسان رضوی می‌تواند ارتباط و هماهنگی لازم را بین ارکان و بنگاه‌های اقتصادی فراهم کند؛ با توجه به برنامه ما بیش از ۱۰ شرکت خراسان رضوی در سال جاری در فرابورس پذیرش خواهند شد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه یکی از رویکرد‌های اصلی سازمان بورس در یک سال گذشته استفاده از توان بخش خصوصی است، عنوان کرد: بخش دولتی و عمومی توان و ویژگی‌های لازم برای ایجاد رونق اقتصادی را ندارد و باید حتما از بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی استفاده کنیم، به همین دلیل باید سهم این بخش را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های خاص استان خراسان رضوی فعال بودن بخش خصوصی و بیش از ۵۷۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط در استان فعال هستند، افزود: صنایع بزرگ مشکلات و نوسانات خاص خود را دارند، اما شرکت‌های کوچک و متوسط می‌توانند این نوسانات را جبران و مباحث مربوط به اشتغال و مردمی‌سازی اقتصاد را بیشتر تامین کنند.

عشقی یادآور شد: در مورد بازار سرمایه از ابتدا این اشتباه بزرگ را داشتیم که مقوله معاملات را پیش کشیدیم، مثلا تالار معاملات راه بیندازیم. آنچه در بازار سرمایه اصالت دارد، سرمایه‌گذاری است نه معاملات. معاملات بازار ثانویه برای یک هدف ثانویه ایجاد شده و کلیت بازار سرمایه تنها برای معاملات ثانویه نیست، بلکه برای تامین مالی و سرمایه‌گذاری است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: ذائقه‌ای که اکوسیستم بازار سرمایه ما در ۳۰ سال گذشته ایجاد کرده این است که برای سود باید معامله کرد، ساختار‌ها نیز این گونه چیده شده است. این موضوع یکی از آفت‌های بزرگ ما است که باید تغییر دهیم.

وی با بیان اینکه اگر نتوانیم نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم، مشکل ایجاد می‌شود، گفت: معاملات در عرض ۶ ماه در سال ۹۹ از روزانه ۵۰۰ میلیارد تومان به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید و بعد از ۵ ماه بازار ۴ برابر رشد کرد، اما جریان نقدینگی به سمت تولید نرفت، پول خارج شد و ما ماندیم و جمعیتی که زیان کردند و اقتصاد کشور از جریان نقدینگی محروم شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر این جریان به سمت بخش واقعی حرکت کرده بود امروز بعد از سه سال می‌توانستیم شاهد افتتاح پروژه‌های بزرگی برای شرکت‌های مختلف باشیم. حتما باید در زمینه سرمایه‌گذاری و تامین مالی تاکید کنیم. در این مسیر مشکلاتی داریم؛ قانون بازار اوراق بهادار سال ۸۴ تصویب و اجرا شده که کاستی‌هایی دارد، اما اصلاحاتی آماده و در کمیسیون اقتصادی نهایی شده است که امیدواریم نمایندگان برای انجام آن کمک کنند.

عشقی با اشاره به اینکه یکی از موانع ما در اقتصاد پیش‌بینی‌پذیری است، تصریح کرد: باید در برنامه هفتم پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد را مورد توجه قرار دهیم. روح حاکم بر برنامه هفتم در سرمایه‌گذاری باید قابل پیش‌بینی بودن اقتصاد باشد. یکی از معضلات چند سال گذشته این است که هر سال در قانون بودجه متغیر‌های موثر بر شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را به هم می‌ریزیم و تمام محاسبات اولیه پروژه‌ها و شرکت‌ها را در یک سال نابود می‌کنیم. این به پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد لطمه می‌زند. دولت این نیت را دارد و کمک می‌کند به این سمت حرکت کنیم که فعال اقتصادی بتواند آینده را پیش‌بینی و با متغیر‌های یکسانی برای یک دوره معقول برنامه‌ریزی کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این همایش نقطه شروع حرکت جدیدی خواهد بود. بنگاه‌های اقتصادی ما آشنایی کافی با حوزه بازار سرمایه ندارند و این همایش نقطه ارتباطی خواهد بود که زیرساخت‌های لازم برای ایجاد این ارتباط و هماهنگی انجام شود و از این به بعد مسیر مشخصی برای بنگاه‌های اقتصادی در تمام صنایع باشد.

وی تاکید کرد: ما پیگیرافزایش سهم خراسان رضوی در بازار سرمایه خواهیم بود؛ در حوزه صنعت ساختمان و گردشگری، مسیر ویژه برای تعریف ابزار‌های جدید و استفاده از ابزار‌های موجود خواهیم داشت.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهاداربا بیان اینکه مسیر ویژه‌ای برای پذیرش شرکت‌ها در بازار خواهیم داشت، اضافه کرد: منعی برای پذیرش هیچ شرکتی نداریم، اما وقتی شرکتی را پذیرش می‌کنیم به چند میلیون فرد عرضه می‌کنیم، بنابراین نمی‌توانیم با ابهامات پذیرش کنیم و این ابهامات باید برطرف شود. هر شرکتی باید ۱۸ سرفصل گزارش ثابت در سال ارائه کند. حساسیت‌ها باعث می‌شود پذیرش شرکت‌ها زمان ببرد، اما تاکید داریم ابهامات برطرف شود تا منافع سرمایه‌گذاران را حفظ کنیم.

عشقی با بیان اینکه تبدیل تالار‌های معاملاتی به مراکز تامین مالی انجام خواهد شد، افزود: مرکز تامین مالی از بازار سرمایه خراسان رضوی می‌تواند ارتباط و هماهنگی لازم را بین ارکان و بنگاه‌های اقتصادی فراهم کند لذا برنامه منسجم ۶ماهه برای آموزش به بنگاه‌های اقتصادی را خواهیم داشت و با توجه به برنامه ما بیش از ۱۰ شرکت خراسان رضوی در سال جاری در فرابورس پذیرش خواهند شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه برای توسعه بخش خصوصی در بازار سرمایه لازم است کار فشرده انجام شود، گفت: هفته‌ای یک شرکت در فرابورس عرضه می‌شود. می‌توانیم اوراق بدهی هم منتشر کنیم و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

وی تامین مالی جمعی را ابزار خوبی برای شرکت‌های کوچک دانست که رشد سریعی دارد و ادامه داد: در پنج ماهه به اندازه کل سال گذشته تامین مالی جمعی صورت گرفته است. تامین مالی جمعی یک روش تامین مالی است که برای پروژه‌های کوچک در بازه کمتر از یک سال به سرعت اتفاق می‌افتد و سود بین مشارکت‌کنندگان توزیع می‌شود. می‌توانیم در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان از این ابزار استفاده کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب