دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ماهواره مشترک چین و فرانسه بالاخره پرتاب می‌شود

ماهواره مشترک چین و فرانسه بالاخره پرتاب می‌شود
ماهواره مشترک چین و فرانسه آزمایش‌های آکوستیک و ارتعاش را با موفقیت به پایان رساند.
کد خبر : 863784

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، دانشمندان چینی و فرانسوی از ۱۱ تا ۱۶ اوت (جمعه هفته گذشته تا چهارشنبه) در شانگ‌های آزمایش‌های آکوستیک و ارتعاشی را بر روی ماهواره مشترک خود یعنی ماهواره مانیتور اجسام متغیر فضایی (SVOM) انجام دادند.

این ماهواره اولین ماهواره در نوع خود است که توسط دو کشور توسعه یافته و برای تشخیص پدیده‌های فضایی دوردست، انفجار‌های پرتو گاما طراحی شده است و در واقع یک تلسکوپ پرتو ایکس است که قرار است سوار بر موشک لانگ مارچ ۲ سی پرتاب شود.

این ابزار قصد دارد انفجار پرتو گاما ساطع شده از انفجار ستارگان پرجرم را مطالعه کند.

چهار محموله علمی در این ماهواره وجود دارد که دو محموله از چین، تلسکوپ مرئی و نمایشگر پرتو گاما و از کشور فرانسه دو تلسکوپ که یکی از آن‌ها تلسکوپ اشعه ایکس است.

ماهواره مذکور سرمایه گذاری مشترک بین اداره ملی فضایی چین (CNSA) و آژانس فضایی فرانسه (CNES)  در سال ۲۰۰۶ است که برای توسعه بیشتر تایید شده است. آکادمی نوآوری برای میکرو ماهواره‌های آکادمی علوم چین (CAS) مسئول این سیستم ماهواره‌ای است.

به گفته کارین مرسیه، مدیر این محموله از آژانس فضایی فرانسه، آزمایش آکوستیک برای ماهواره‌ها بسیار مهم است تا مقاومت آن را تحت یک محیط آکوستیک بالا که توسط پرتاب کننده در طول پرواز ایجاد می‌شود، درک کنند.

به گفته مرسیه، بخش‌های حساس مربوط به تحریکات صوتی، بخش‌های شکننده مانند اپتیک و بخش‌های بزرگ مانند پوشش‌ها، رادیاتور‌ها یا آرایه‌های خورشیدی هستند.

مرسیه گفت: این آزمایش بسیار استرس زا است، زیرا ما ماهواره را در وسط محفظه صوتی رها می‌کنیم بدون اینکه بتوانیم کاری انجام دهیم، اما پیش از این محاسبات و آزمایش‌های زیادی را برای هر عنصر ماهواره انجام داده‌ایم تا از موفقیت آن مطمئن باشیم؛ پس از آزمایش‌های آکوستیک و ارتعاش سینوسی، آزمایش‌های عملکردی ماهواره انجام شده است.

این محموله که ۹۵۰ کیلوگرم وزن دارد به طور مشخص قصد دارد امکان تشخیص و موقعیت‌یابی انواع انفجار‌های پرتو گاما و تجزیه و تحلیل و خصوصیات دقیق این انفجار‌ها را برای تحقیقات آینده فراهم کند. 

انتظار می‌رود این ماهواره سال ۲۰۲۴ به مدار زمین پرتاب شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب