فرداشب؛ آخرین مهلت تماشای بارش برساوشی
به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به تقل از اسوشیتدپرس، بارش سالانه شهابی برساوشی یکشنبه شب به اوج خود رسید و مسیرهای درخشانی از نور را به آسمان شب فرستاد.
بارش شهابی زمانی رخ میدهد که زمین در مسیر مدارش وارد تودۀ بقایای عبور دنبالهدارها یا سیارکها شود. دنبالهدارها، اجرامی از جنس یخ و سنگ و گرد و غبار هستند که از مکانهای دوری در منظومه شمسی مثل ابر اورت و کمربند کوییپر نشأت میگیرند و با نزدیک شدن به خورشید شروع به تبخیر میکنند و تودهای از ذرات را در مسیرشان بر جای میگذارند.
بارش شهابی برساوشی، بارش شهابی ربعی و بارش شهابی جوزایی سه بارش شهابی مهم در نیم کره شمالی هستند. از آنجایی که بارش شهابی برساوشی در تابستان رخ میدهد، امکان تماشای آن برای عموم راحتتر است. دو بارش شهابی دیگر که از آنها یاد شد در زمستان رخ میدهند.
بیل کوک، دانشمند شهاب سنگ ناسا میگوید: اگر هوای صاف و آسمان تاریک خوبی داشته باشید، درست قبل از طلوع آفتاب بیرون میروید و در هر دقیقه شاهد یک بارش شهابی برساوشی خواهید بود. علاوه براین افرادی که هنوز موفق به تماشای این پدیده نشدهاند تا ۱۵ آگوست (سهشنبه شب) امکان تماشای آن را دارند. بارش شهابی برساوشی یکی از بزرگترین بارشهای شهابی است که میتوانیم آن را از زمین مشاهده کنیم.
بارش شهابی برساوشی از دنباله دار سوئیفت - توتل است که در سال ۱۸۶۲ کشف شد. به گفته ناسا، این دنباله دار ۱۳۳ سال طول میکشد تا به دور خورشید گردش کند و آخرین بار در سال ۱۹۹۲ قابل مشاهده بود و در سال ۲۱۲۵ دوباره باز خواهد گشت. سویفت - توتل گلوله بزرگی از یخ و سنگ است که هنگام گردش به دور خورشید، تکههایی از بقایای غبارآلود را از خود بر جای میگذارد.
به گفته دانشمندان، وقتی زمین از کنار ما عبور میکند، این ذرات در اتمسفر ما گیر میکنند و میسوزند و نورهای ساطع شده را ایجاد میکنند. برساوشی نام خود را از صورت فلکی با همین نام گرفته است؛ به نظر میرسد مسیر شهاب سنگها از این نقطه در آسمان آغاز میشود.
چطور میتوان بارش شهابی برساوشی را تماشا کرد؟
بیل کوک، دانشمند شهاب سنگ ناسا میگوید: امسال تا زمانی که آسمان از آلودگی نوری و ابرها پاک باشد، هر کسی که در نیم کره شمالی زندگی میکند، برای تماشای آنها دید خوبی دارد. افراد به هیچ تجهیزاتی برای دیدن آنها نیاز ندارند، اما باید حدود نیم ساعت به چشمان خود فرصت دهند تا خود را با تاریکی تطبیق دهند. با توحه به اینکه با نگاه کردن به صفحه موبایل دید شب آسیب میبیند؛ لازم است علاقهمندان به تماشای این پدیده نجومی از نگاه کردن به تلفن همراه خود خودداری کنند. پرتوهای بارش شهابی برساوشی میتوانند در هر جایی از آسمان ظاهر شوند؛ بنابراین علاقهمندان به ماه نگاه کنند و تا جایی که میتوانند گستره آسمان را تماشا کنند.
انتهای پیام/