ضرورت تقویت مهارتآموزی بر پایه فناوری
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، توجه به توسعه آموزشهای مهارتی و کارآفرینی در اقتصاد دانشبنیان امری ضروری است؛ زیرا کسبوکارهای دانشبنیان، عموماً رویکردی تولیدی، Hi - Tec، تجاری و ارزش افزا دارند. به همین دلیل راهاندازی کسبوکارهای دانشبنیان نیازمند دانش و مهارت تخصصی برای استفاده از فناوریهای نوین در راستای خلق ارزشافزوده، بهبود بهرهوری ملی، ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات عرضهشده به بازار است.
با توجه به اینکه در سالهای اخیر تلاش شده تا دانش آموزان و دانشجویان پیش از ورود به بازار کار بامهارتی آشنا شده و برمبنای آن وارد بازار کار شوند بنابراین در عصر اقتصاد دانشبنیان باید این مهارتآموزی به سمت صنایع هایتک و مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد.
مهارتافزایی برای منابع انسانی تا رسیدن به اقتصاد دانشبنیان
در عصر جدید اقتصادی که از نیمه قرن ۹۰ شروعشده است بهطور میانگین از هر ۱۰ شرکت جهان ۹ شرکت به دانش وفناوری روز تجهیز شده است به همین دلیل باید گسترهی همافزایی اکوسیستم آموزش و کارآفرینی در جامعه به وجود بیاید تا شرایط ایجاد فرصتهای شغلی و ارتقاء سطح دستمزد را فراهم کند.
بدون تردید در عصر جدید اقتصادی مهارتافزایی برای منابع انسانی منجر به ایجاد ارزشافزوده بالاتر میشود به همین دلیل آشنایی نیروی جوان و نوجوان بامهارتهایی مرتبط با فعالیت در عرصه اقتصاد دانشبنیان الزامی است.
مهارت آموختگان چه زمانی وارد عرصه فعالیت اقتصاد دانشبنیانی می شودند؟
مهارتآموزی و آشنایی دانشجویان در حوزه اقتصاد دانشبنیان موجب میشود تا افراد با سطوح علمی مختلف بتوانند وارد عرصه فعالیت اقتصاد دانشبنیانی شده و بتوانند کسبوکاری برای خود با تکیهبر مهارت فردی ایجاد کنند.
از مزایایی اشتغالزایی مبتنی بر مهارتهای فردی این است که شرایط تولید و ارائه خدمات همواره مهیا است بنابراین امکان ایجاد رکود عمیق در اقتصاد کاهش پیدا میکند.
خوشبختانه شرایط جامعه به نحوی نیست که نسل جوان ورود به عرصه اشتغال را منوط به تحصیل دانشگاهی بداند بلکه دانش آموزان تلاش میکنند با همراهی خانواده از طریق آزمونوخطا در رشتههای تحصیلی مقطع دبیرستان استعداد خود را پیداکرده و در آن مسیر دورههای آموزشی را تا دانشگاههای تخصصی طی کنند.
شناسایی ظرفیتهای دانشبنیان شدن
امروزه تغییرات اجتماعی و فرهنگی موجب شده تا خانوادهها تلاش کنند آموزش و مهارتآموزی فرزندانشان مشروط به حضور در فضای دانشگاهی نشود به همین دلیل از فرصتها، ظرفیت های موجود در شناسایی اقتصاد دانشبنیان برای مهارتآموزی فرزندان خود استفاده میکنند تا بدین ترتیب بتوانند آنها را آماده ورود به عرصه اقتصاد نوین کنند.
ورود به عصر تازه
با توجه به اینکه اقتصاد در جهان وارد عصری تازه شده است بنابراین بیشترین حوزه مهارتآموزی دانشآموزان و دانشجویان نیز در حوزههای صنعتی هایتک و مبتنی بر علم و فناوری است تا بتوانند در عصری تازه امکان ورود به عرصههای مختلف اشتغال را برای خود مهیا کنند.
آشنایی دانشجویان با مفاهیم اقتصاد دانشبنیان ضروری است، زیرا این امر میتواند در ذهن آنها نسبت به فعالیت اقتصادی و راههای ورود به فضای کسبوکار افق سازی کند تا بتوانند در فرصت مقتضی از نتایج و ثمرات این مهارتآموزی بهرهمند شوند.
انتهای پیام/