برنامه تحول جهاد دانشگاهی اجرا میشود/برگزاری رویداد بزرگی در حوزه هوش مصنوعی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم بزرگداشت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی که امروز در پژوهشگاه رویان برگزار شد، گفت: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب است. به بیان دیگر از معدود رویشهای اصلی انقلاب به شمار می رود.
وی افزود: مقام معظم رهبری با اطلاعات ژرف، دید حکیمانه و هوشمندانه تاکید دارند که جهاد دانشگاهی یک نهاد نیست بلکه یک فرهنگ، سمتگیری وحرکت است ؛ به همین منظور باید در راستای گسترش آن اقدام کنیم و کشور را به سمت عزت و سربلندی پیش ببریم.
مسلمی نائینی مطرح کرد: جهاد یک فرهنگ خودباوری ملی، اعتماد به جوانان، تلفیق علم و ایمان، تولید علم نافه و تحقیقات کاربردی است. وظیفه ما در این نهاد حفظ، نگهداری و استمرار فرهنگ است. یک وظیفه اساسی را باید راهبری و هدایت کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: باید این سازمان را بشناسیم و در جامعه گسترش دهیم. ناشناخته بودن جهاد در مجماع مختلف از چالشهای مهم است که در این راستا سعی کردیم یک برنامه راهبردی تحولی ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: تدوین مبانی و اصول حکمرانی و مدیریت جهاددانشگاهی، تدوین مبانی محتوایی اندیشه تحولی جهاددانشگاهی براساس منویات امام(ره) و رهبری، تدوین اندیشه تحولی جهاددانشگاهی براساس اسناد بالادستی، گردآوری و تحلیل نظرات ذینفعان از ماموریتهای اساسی جهاددانشگاهی محسوب می شود.
وی ادامه داد: از دیگر برنامه های این جهاد میتوان به تعیین نقاط ضعف و اولویت بندی مسائل جهاددانشگاهی، بررسی فرصت ها و چالش ها و بازتعریف ماموریت جهاددانشگاهی، تدوین ماموریت جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش و آموزشی و فرهنگی، ایجاد اشتغال و تجاری سازی برنامهها، بررسی شکاف میان وضعیت موجود و مطلوب جهاددانشگاهی، تدوین راهبردهای اساسی اشاره کرد.
مسلمی نائینی افزود: زمان بندی اجرای برنامه تحول جهاددانشگاهی از برنامههایی است که در حال پیگیری آنها هستیم.
وی مطرح کرد: برنامههای دیگری همزمان با این برنامهها نیز در مجموعه جهاددانشگاهی انجام شده است. یکی از اینبرنامهها فعالسازی حوزه علوم انسانی است؛ چراکه برای موفقیت در همه امور باید از حوزههای علوم انسانی استفاده کرد. بدون توجه به مسائل حوزه علوم انسانی کار فنی و مهندسی نیز ابتر است.
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: با توجه به شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید نیز در تلاش هستیم و امیدواریم دستاوردهای این حوزه به بسته های سیاستی تبدیل شود و در اختیار سیاستگذاران جامعه قرار گیرد.
وی افزود: جهاددانشگاهی زمانی در حوزه هنر در دهه ۸۰ سرآمد کشور بود. در این زمینه در تلاش هستیم که دفتر هنر را از دفتر علوم انسانی متمایز کنیم. امروز جامعه به هنر برتر و هنرمند دغدغهمند نیاز دارد.
وی بیان کرد: نقش انتقال دانش فنی و بومیسازی در جهاددانشگاهی به جدیت دنبال میشود و با کمک دستگاههای اجرایی براساس وظایف خود که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شده، میتوانیم در حوزه انتقال دانش فنی موثر باشیم.
مسلمی نائینی مطرح کرد: در حوزه رصد و حمایت از نخبگان اقداماتی انجام شده و میتوانیم نخبگان را در مراکز تخصصی خود توانمند کنیم. علاوه بر این در حال تماس با نخبگانی هستیم که در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیسجمهور سخنرانی کردند، تا از ایشان حمایت کنیم.
وی اظهار کرد: در حوزه تجاریسازی و هوش مصنوعی نیز در حال فعالیت هستیم و در آینده نزدیک رویداد بزرگی را در حوزه هوش مصنوعی برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: در حوزه بانوان نیز امروز ۴۸ درصد نیروهای جهاددانشگاهی بانوان هستند. برنامهریزی جدی برای داراییهای فیزیکی و فکری راکد جهاددانشگاهی را نیز در دستور کار داریم که بتوانیم آن را با کمک بخش خصوصی فعال کنیم.
انتهای پیام/