دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور معاون علمی؛

نخستین کارخانه نوآوری دارویی در کشور افتتاح شد

نخستین کارخانه نوآوری دارویی در کشور افتتاح شد
نخستین کارخانه نوآوری دارویی کشور با هدف حل مسائل و پاسخ‌گویی به نیاز‌های فناورانه و نوآوری صنعت دارو افتتاح شد.
کد خبر : 861615

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین کارخانه نوآوری دارویی کشور با هدف حل مسائل و پاسخ‌گویی به نیاز‌های فناورانه و نوآوری صنعت دارو با حضور روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در تبریز افتتاح شد.

در این کارخانه نوآوری، هسته‌های فناور و مسئله‌محور بر مدار دانشجویان نخبه دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد و با راهبری استادان و متخصصان به حل مسائل صنایع می‌پردازد. پاسخ به نیاز‌ها در قالب یک پروپوزال توسط هسته‌های نوآور ارائه می‌شود و اجرای این طرح‌ها در یک فرآیند ۹ ماه پیگیری و به محصول دارویی تبدیل می‌شود.

این کارخانه نوآوری زیر نظر دانشگاه پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در محل یک کارخانه متروکه تولید شربت‌های دارویی در مساحت ۴ هزار ۵۰۰ مترمربع به بهره‌برداری رسیده است. با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، شرکت‌های بزرگ دارویی کشور دفاتر توسعه فناوری خود را در این کارخانه نوآوری مستقر کردند تا از مسیر توسعه فناوری توسط هسته‌های نوآور و فناور، به مسائل این صنعت پاسخ بگویند.

در دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری سلامت تبریز، ۸۷ شرکت فعالیت دارند که ۳۷ شرکت دانش‌بنیان هستند و ۱۳ شرکت جزو شرکت‌های تولیدکننده دارویی به شمار می‌روند.

با فعالیت کارخانه نوآوری دارویی کشور زمینه حل مسائل و پاسخ به نیاز‌های صنعت داروی تمام کشور با احصای نیاز‌ها و سپس شکل‌گیری هسته‌های نوآور و مسئله محور فراهم خواهد شد. این محصولات یا توسط کارخانه یا توسط شرکت دارویی در قالب قرارداد خواهد شد.

در کارخانه نوآوری دارویی تبریز، چهار شرکت بزرگ دارویی واحد‌های توسعه فناوری خود را مستقر کرده‌اند تا به کمک تیم‌های فناور و نوآور به مسائل این حوزه پاسخ بگویند. از تولیدات فناورانه واحد‌های نوآور مستقر در این کارخانه نوآوری می‌توان به تولید ظروف کشت سلول و بافت میز تشریح و آناتومی مجازی، خنک‌سازها، اسفنج‌های همواستات قابل جذب جهت بندآوری سریع خون اشاره کرد.

در قالب این کارخانه نوآوری، ۱۶ مگاپروژه به ارزش تقریبی حدود ۱۸ میلیارد تومان تعریف شده که پنج پروژه به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.

ارائه بیش از ۳۰ محصول و خدمت فناورانه در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در ادامه سفر یک‌روزه‌ با هدف بازدید از دستاوردهای دانش‌بنیان و فناورانه و ایجاد زمینه‌های حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان به استان آذربایجان شرقی با حضور در پارک علم و فناوری استان با فعالان فناور مستقر به گفت‌وگو نشست.
 
اکنون ۳۴۰ شرکت در پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی ذیل مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ها استقرار دارند که از این تعداد، بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان هستند.در نمایشگاه دستاوردهای فناورانه شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، بیش از ۳۰ محصول و خدمت فناورانه و نوآورانه جدید معرفی شد.

افتتاح نخستین کارخانه نوآوری دارویی در کشور

دهقانی در حاشیه این بازدید با ابراز خرسندی از تلاش‌ها و دستاوردهای حاصل شده از حرکت در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی در استان وجود دارد و پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، می‌تواند میانجی و بستر مساعدی برای اتصال این توانمندی‌های فناورانه به نیاز صنایع باشد.
 
وی با اشاره به نقش‌آفرینی پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان مبتنی بر آیین‌نامه ارزیابی جدید بیان کرد: پیش‌بینی‌ این است که با آیین‌نامه ارزیابی جدید تعداد شرکت‌های نوپا در این استان رشد چند برابری داشته باشد.

به گزارش آنا، در این پارک علم و فناوری و مراکز رشد وابسته آن، شرکت‌های توانمند در حوزه‌های ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی، رمزنگاری و امنیت دیجیتال، ابزار دقیق، زیست‌فناوری، صنایع خلاق و سایر حوزه‌های فناورانه به تولید و تجاری‌سازی محصولاتشان می‌پردازند.
 
تولید دیسک‌های تراش، تجهیزات بهینه‌ساز آب، چاپ نقاشی دیجیتال روی سطوح مختلف، تولید مرکب‌های چاپی، تولید قطعات به روش متالورژی و پای متال، تولید انواع پانل‌های پلی اورتان، سامانه رمزنگاری پساکوانتومی، تولید درهای خودکار و هوشمند، موتورهای DC و آهنربادار، سیستم‌های کنترل، داده‌برداری و پردازش تصویر، طراحی و تولید انواع توربوشارژ، تولید فلومتر و کنتورهای هوشمند، شیرین‌کننده‌های جایگزین قند، تولید اسانس‌های خوراکی و دارویی، تولید تیوب لیزری گاز کربنیک، ساخت رزین‌های کروماتوگرافی، ساخت غشاهای سرامیکی سیلیکون کاربایدی، تولید تجهیزات تصفیه هوا و یونیزاسیون، تولید شیرآلات صنعتی و سایر محصولات فناور از دستاوردهای فناورانه شرکت‌های مستقر در این پارک علم و فناوری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب