هوش مصنوعی قربانیان دوران دیکتاتوری آرژانتین را به تصویر میکشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، سانتیاگو باروس هنرمند آرژانتینی از هوش مصنوعی استفاده میکند تا بداند فرزندان افرادی که در دوران دیکتاتوری نظامی خونین این کشور (۱۹۷۶ - ۱۹۸۳) ناپدید شدند، امروز چگونه هستند.
به گفته باروس «دیدن آنها و مشاهده چشمانشان، به شما یادآوری میکند که وحشت هنوز هم وجود دارد. این افراد هویت واقعی خود را ندارند.»
پس از کودتای نظامی ۱۹۷۶ آرژانتین، حدود ۳۰ هزار نفر که ۵۰۰ کودک و نوزاد کشته یا ناپدید شده هم در میان آنها وجود داشت که غیرنظامی بودند. مادران و مادربزرگهای قربانیان به شهرت رسیدند و از عزیزانشان دفاع کردند. این گروه که ۱۳۲ نوه را پیدا کرده است، از این ابتکار تشکر کرد، اما خاطرنشان کرد که آزمایش «دیانای» (DNA) تنها روش شناسایی بیخطا در این موارد است.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد که «ما از هر اقدام همبستگی برای همراهی با جستوجوی آنها قدردانی میکنیم، اما مهم است که اشاره کنیم که این ابتکار علمی نیست، بلکه هنری و یک نوع بازی است.»
باروس با استفاده از برنامه «میدجورنی» (MidJourney) برای ترکیب عکسهای مادران و پدران ناپدید شده از بایگانی عمومی وبسایت «ابوالاس» (Abuelas)، چهرههای احتمالی کودکان خود را در بزرگسالی امروز میسازد. به گفته وی «به نظرم میرسید که باید این نوهها را بزرگسال تصور کنم که در حال حاضر چین و چروک و موهای خاکستری دارند.»
«استبان هررا» یکی از اعضای ابوالاس «بسیاری از افراد به اشتباه از این گروه به جای هنرمند خواستهاند تا تصاویر هوش مصنوعی ایجاد کند. همیشه هدفم حمایت از ماموریت ابولاس بوده و از هوش مصنوعی به عنوان راهی برای نسلهای جوان برای بررسی جنایات گذشته استفاده کنم. اما هیچکدام از روشهای ابوالاس مانند بررسی پذیرش غیرقانونی احتمالی و جمعآوری نمونههای «دیانای» (DNA) را نمیگیرد.»
انتهای پیام/