مهلت ارسال آثار پژوهشگران به برنامه «شتابدهی به پژوهشهای علوم و فناوریهای کوانتومی» تمدید شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، برنامه شتابدهی به پژوهشهای کوانتوم در «بنیاد ملی علم ایران» بهمنظورتشویق پژوهشگران داخلی تدوینشده ومتقاضیان از ۱۵ خردادماه تا ۳۱ تیرماه برای شرکت در این فراخوان فرصت داشتند؛ اما با توجه به استقبال متقاضیان این فراخوان تا ۱۵ مردادماه تمدید شد. فراخوان اول برنامه شتابدهی به پژوهشهای کوانتوم از ۱۵ خرداد تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ و فراخوان دوم در دی و بهمن ۱۴۰۲ برگزار میشود.
برنامه شتابدهی به پژوهشهای علوم و فناوریهای کوانتومی با هدف دستیابی به فناوریهای پایه و کلیدی برای پیشرفت فناوریهای کوانتومی برنامهریزی شده است. بر اساس این گزارش، این برنامه بهمنظور تشویق پژوهشگران داخلی، با کمک «مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری» و «ستاد اپتیک و کوانتوم» تدوین شده است.
حسگرهای پزشکی، اکتشافات نفتی، گازی و معدنی، مسیریابی، ارتباطات ایمن کوانتومی و استفاده از ظرفیت بسیار زیاد کامپیوترهای کوانتومی ازجمله حوزههای کاربردی برنامه شتابدهی به پژوهشهای علوم و فناوری کوانتوم است. نحوه پذیرش طرحهای پژوهشی در این برنامه بهصورت رقابتی بوده و پس از اجرای طرحهای پژوهشی، تجاریسازی طرحها توسط مجریان مطلوب است. همچنین ایجاد استارتآپ توسط محققان دکتری و پسادکتری مطلوب است.
حمایت از طرحهای پژوهشی در حوزه علوم و فناوریهای کوانتومی در قالب سه شکل اجرایی میشود که حمایت از طرحهای پژوهشی، حمایت از طرحهای پسادکتری و حمایت از رسالههای دکتری ازجمله این حمایتها است.
اولویت حمایت از یک طرح بر مبنای کیفیت پژوهش، سابقه پژوهشگر و رقابتی بودن هزینه پروپوزال است. همه تجهیزات لازم برای اجرا در قالب قراردادی جداگانه تهیه میشود و پس از موفقیت کامل پروژه و تأیید تیم داوری در مالکیت پژوهشگر قرار خواهد گرفت و تا قبل از آن، نهاد مجری مجوز خروج تجهیزات را در اختیار بنیاد قرار میدهد و از الصاق هرگونه برچسب اموال بر روی تجهیزات خودداری میکند.
پژوهشگر موظف است پس از انتقال مالکیت تجهیزات، ضمن عقد قرارداد انتقال مالکیت، متناسب با ارزش آن تجهیزات نسبت به ارائه خدمات با تعرفه ترجیحی در شبکه ملی آزمایشگاهی اقدام کند.در بخش حمایت از طرح پسادکتری و رساله دکتری نیز از حداکثر ۲۰ عنوان طرح پسادکتری و ۲۰ عنوان رساله دکتری در قالب پژوهانه مطابق با آییننامههای بنیاد ملی علم و ارزیابی کمیته داوران از شاخصهایی نظیر کاربردی بودن، بهروز بودن و… برای طرحهای پسادکتری تا سقف یک سال و برای رسالههای دکتری تا سقف دو سال حمایت میشود.
موضوعات مذکور در فراخوان، صرفاً اولویتها و محورهایی از حوزههای پژوهشی این حوزه است؛ بنابراین ارسال سایر موضوعات مرتبط نظری و آزمایشگاهی بهغیراز مطالب ذکر شده و به پیشنهاد گروههای پژوهشی نیز توصیه میشود تا مورد بررسی دقیق داوران قرار گیرد.
انتهای پیام/