کشورهای اسلامی خواستار اقدام سازمان ملل متحد بعد از قرآنسوزی شدند
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کشورهای اسلامی از جمله ایران و پاکستان میگویند که تقدسزدایی از کلامالله مجید منجر به بروز خشونت و تحریک اذهان عمومی میشود و خواستار پاسخگویی مقامات سوئدی بعد از برخی اقدامات تحریکآمیز علیه مسلمانان در این کشور شدند.
در واکنش به تازهترین هتک حرمت علیه مسلمانها در ماه گذشته روز سهشنبه هفته گذشته عریضهای به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تقدیم شد. در این عریضه از کشورهای مختلف خواسته شده تا در قوانین خود بازنگری کنند و شکافهایی را که ممکن است منجر به انجام اقدامات توهینآمیز و تحریکآمیز علیه ادیان دیگر شوند، برطرف کنند.
یک مهاجر عراقی که به سوئد مهاجرت کرده است در روز عید قربان اقدام به پاره کردن و سوزاندن قرآن مجید بیرون مسجدی در استکهلم کرد که این امر منجر به شعلهور شدن آتش خشم مسلمانان در سراسر جهان و اجرای تظاهراتهای اعتراضی در چندین شهر پاکستان شد.
وزیر خارجه پاکستان، آقای بوتو زرداری از طریق یک پیام ویدئویی به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد واقع در ژنو گفت: «ما باید بدون تعصب به آنچه رخ داده است نگاه کنیم: تحریک نفرت دینی، تبعیض و تلاش برای تحریک خشونت چیزهایی هستند که در این اقدام دنبال شدهاند.» او افزود که این اقدام با اجازه دولت سوئد و با دادن مصونیت به این فرد انجام شده است.
وزرای خارجه ایران، عربستان سعودی و اندونزی با اظهارات بوتو زرداری همراهی کردند و آنها را تأیید کردند و اندونزی نیز اخیراً ضمن ارائه عریضهای به سازمان ملل قرآنسوزی را حرکتی در جهت اسلامستیزی معرفی کرد. وزیر خارجه اندونزی، رتنو مارسودی گفت: «دست از سوءاستفاده از آزادی بیان بردارید. سکوت به معنای همدستی با افرادی است که قصد توهین به اسلام را دارند.»
در سال 2020 نیز اعضای یک گروه تندروی راستگرای دانمارکی چند روز بعد از سوزاندن قرآن در شهر مالمو در جنوب سوئد در استکهلم اقدام به سوزاندن قرآن کردند.
وزیر خارجه ایران حسین امیرعبداللهیان از سوئد و کشورهای اروپایی خواست تا هر سریعتر اقدامی علیه این اتفاقات اتخاذ کنند.
انتهای پیام/