دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه صنعتی شریف:

ضرورت هموارسازی مسیر ایده‌پردازی برای دانشجویان

ضرورت هموارسازی مسیر ایده‌پردازی برای دانشجویان
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: فرسودگی تجهیزات و قواعد بوروکراتیک مانع از ایده‌پردازی دانشجویان شده؛ بنابراین باید مسیر ایده‌پردازی را برای آنان هموار کنیم.
کد خبر : 857579

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از ناحیه نوآوری شریف اظهار کرد: این دانشگاه امروز یکی از مراجع علمی کشور بوده و بالاترین رتبه‌بندی دانشگاهی را در کشور دارد و در جهان نیز زبانزد بسیاری از مجامع علمی است.

وی افزود: دانشگاه شریف اکنون جایگاه خیلی خوبی پیدا کرده، بسیاری از مقامات سیاسی منطقه، دانشگاه شریف را می‌شناسند و این جز با سرمایه‌گذاری جمهوری اسلامی و تلاش دانشجویان و استادان اتفاق نیفتاده؛ ما نیز باید این کانون را حفظ کنیم و حفظ آن با نگاه عادلانه ممکن است.

جلیلی بیان کرد: فرسودگی تجهیزات و قواعد بروکراتیک مانع از ایده‌پردازی دانشجویان شده و باعث می‌شود که از ماندن و راه‌اندازی ایده‌های فناورانه خود در داخل کشور منصرف شوند؛ بنابراین باید تلاش کرد مسیر را برای ایده‌پردازی آنها هموار کنیم.

صندوق نوآوری و شکوفایی موتور تأمین مالی طرح‌های نوآور است

همچنین سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با بیان اینکه صندوق در سال‌های گذشته تلاش کرده تا در کنار زیست‌بوم نوآوری شریف باشد، گفت: در سال‌های گذشته صندوق نوآوری حمایت‌های مختلفی را از صندوق پژوهش و فناوری شریف به عمل آورده؛ چراکه این صندوق، موتور تأمین مالی طرح‌های ناحیه نوآوری شریف است.

وی ادامه داد: نباید فراموش کنیم که امروز نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان ناحیه نوآوری شریف افزایش پیدا کرده و در این راستا، صندوق نوآوری و شکوفایی با ابزار‌های خود به حمایت مستقیم از این شرکت‌ها می‌پردازد. به‌عنوان نمونه یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان زیست‌بوم نوآوری شریف تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از صندوق نوآوری دریافت کرده است.

وی افزود: امیدواریم روند همکاری‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و ناحیه نوآوری شریف بیش‌ازپیش توسعه یابد و در راستای توسعه اکوسیستم نوآوری، اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.

برگزاری سالانه ۱۰۰ رویداد در حوزه نوآوری در دانشگاه شریف

در ادامه بهنام طالبی رئیس پارک علم و فناوری شریف نیز با بیان اینکه دانشگاه شریف سابقه بسیار درخشان و طولانی در زمینه فراهم‌سازی زمینه‌های توسعه نوآوری دارد، عنوان کرد: در بسیاری از ساختار‌هایی که تاکنون برای توسعه فناوری در کشور به وجود آمده، دانشگاه شریف جز اولین‌ها بوده است. به‌عنوان نمونه پارک علم و فناوری شریف از نخستین مراکزی بود که در آغاز دهه هشتاد به وجود آمد. صندوق پژوهش و فناوری شریف نیز در سال ۱۳۸۸ به‌عنوان سومین صندوق پژوهش و فناوری در کشور شکل گرفت. مجتمع فناوری شریف نیز سال ۱۳۹۲ ایجاد و به ارائه خدمات به زیست‌بوم نوآوری پرداخت. شتاب‌دهنده شریف نیز نخستین شتاب‌دهنده دانشگاهی بود.

وی اضافه کرد: مجموع این ساختارها، ناحیه نوآوری شریف را به وجود آورده که امروز جایگاه خود را در زیست‌بوم نوآوری کشور به‌خوبی پیدا کرده؛ برج فناوری طرشت نیز بدون بودجه دولتی در پارک علم و فناوری کشور شکل‌ گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در محدوده پارک، زندگی عادی جریان دارد، مطرح کرد: در واقع پارک علم و فناوری شریف مانند دیگر پارک‌های علم و فناوری، مرز خود را با فضای شهری روشن نکرده و از آن جدا نشده، این مسئله، ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و البته برخی محدودیت‌ها را نیز برای پارک ایجاد کرده است.

رئیس پارک علم و فناوری شریف توضیح داد: از دهه گذشته تا امروز، دانشگاه شریف توانسته نقاط اتصال خوبی میان دانشجویان و زیست‌بوم نوآوری باشد. ازجمله می‌توان به این نکته اشاره کرد که دانشگاه شریف سالیانه ۱۰۰ رویداد را در حوزه نوآوری برگزار می‌کند. در این رویداد‌ها بیش از ۲۶ هزار ساعت دوره آموزشی و کارگاه‌های متفاوت تعریف‌شده است.

طالبی با اشاره به فعالیت شتاب‌دهنده شریف، اولویت اصلی این شتاب‌دهنده را پرداختن به مسئله ایده‌پردازی دانشجویان و کمک به توسعه ایده‌ها عنوان کرد و یادآور شد: استفاده از شبکه سرمایه‌گذاران نیز از دیگر برنامه‌های شتاب‌دهنده شریف است. در یک دهه گذشته شتاب‌دهنده شریف ۱۶۷ تیم فناور را پذیرش کرده است که حدود ۲۵ درصد آنها موفق به جذب سرمایه شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب