نورشرق: سلیقه موسیقیایی مردم ساختنی است
حسین نورشرق، خواننده موسیقی ایرانی درباره اهمیت توجه به سلیقه موسیقایی نسل نوجوان و جوان از سوی هنرمندان به خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: موضوع ارائه، پذیرش و استفاده از یک اثر هنری مثل چرخه آب میماند شما وقتی باران اسیدی دارید، این باران ممکن است ناشی از یک کارخانه کنار شهر باشد که الودگی تولید کرده و این آلودگی از طریق چرخه آب منتقل میشود. هنرمند هم باید روح زمانه خود را بشناسند و به مسائل مختلفی که در جامعهاش رخ میدهد مشرف باشد.
وی در ادامه افزود: رنج، اندوه، غم و شادی مردم جامعه و اتفاقات کف کوچه و خیابان چیزهایی است که نباید هنرمند از آنها دور شود اما اینکه چقدر باید با آنها همراه شود، ماجرای دیگری است.
نورشرق اظهار داشت: ما هیچ چارهای نداریم جز اینکه چرخه باران را تبدیل به یک چرخه سالم کنیم، چنین چیزی نیز نیاز به این دارد که محیط هم سالم شود. همیشه اینطور نیست که هنرمند دنبال آن چیزی باشد که مخاطب میخواهد، مخاطب یک چیزی در ذهنش میخواهد و در اعماق وجودش هست که در اعماق وجود همه ما هم هست، اینکه تلاش کنیم به آن دست یابیم. یک کتاب را با ورق زدن جلد نمیتوان درک کرد با خواندن کتاب حتی چندین بار این اتفاق میافتد که مخاطب با آن کار مواجه شود وگرنه با ظاهر نمیشود.
وی با اشاره به اینکه هیچ راه چاره دیگری نیست بجز اینکه هنرمند با سلیقه مخاطب نیز کنار بیاید، گفت: همانطور که برای سلیقه غذایی مردم احترام قائل میشویم و آن را پیگیری میکنیم، اینکه مثلا یک شرکت لبنیاتی چه ماست بهتری دارد، چه تخم مرغی دارد که با کیفیت است و چیزهای دیگر تا مردم بنا به توانشان بهترین را تهیه کنند، هیچ چاره ای نیز وجود ندارد که به سلیقه مردم جامعه نزدیک شویم منتها این سلیقه ساختنی هم هست، این کار چند جانبه است که یک رأس آن هنرمند است و سایر رئوسش متولیان سیاست گذاریهای کلان فرهنگی و خود جامعه هستند. بنابرای کار، کار راحتی نیست.
وی در پایان نیز گفت: یک هنرمند باید با جنبههای مختلف فرهنگی یک جامعه نزدیک شود تا بتواند آنجا پا بگیرد و کار هنریاش را انجام دهد، صرفا آموختن موسیقی نیست که کار را پیش میبرد، برای اینکه به قلب مردم نفوذ کند باید با فرهنگ آنها عجین شود و عناصر تشکیل دهنده فرهنگ را بشناسد که کار عمیقی است.
انتهای پیام/