دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

کشورهایی که به گوشی تلفن همراه مظنونین دسترسی دارند

کشورهایی که به گوشی تلفن همراه مظنونین دسترسی دارند
به‌تازگی اخبار زیادی در مورد سیاست جدید فرانسه مبنی بر اجازه به پلیس برای کنترل از راه دور یک دستگاه مظنون با دسترسی به دوربین، میکروفون و داده‌های «جی‌پی‌اس» (GPS) منتشر شده است.
کد خبر : 857024

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، امروز اخبار زیادی در مورد سیاست جدید دولت فرانسه مبنی بر اجازه به پلیس برای کنترل از راه دور یک دستگاه مظنون با دسترسی به دوربین، میکروفون و داده‌های «جی‌پی‌اس» (GPS) منتشر شده است؛ اما اگر فکر می‌کنید این غیرمعمول است، سخت در اشتباهید.
 
اریک دوپوند - مورتی، وزیر دادگستری فرانسه روز گذشته با پیش‌بینی اینکه این قانون فقط در ده‌ها پرونده در سال مورد استفاده قرار خواهد گرفت، از قانون جدیدی استقبال کرد که اجازه چنین جاسوسی‌ای را تا ۶ ماه می‌دهد و در مواردی که حکم احتمالی حداقل پنج سال باشد، توسط یک قاضی تأیید می‌شود. 
 
واضح است که این‌گونه به نظر می‌رسد که برخی از مأموران پلیس یا دولت می‌توانند گوشی شما را هک کنند و به‌صورت اتفاقی یک جریان از زندگی شما را مشاهده کنند و به‌وضوح در را برای سوءاستفاده‌های اتفاقی از آزادی‌های مدنی توسط مردم در موقعیت‌های قدرت و سوءاستفاده‌های متمرکزتر از آن قدرت توسط بازیگران بدباور باز می‌کند.
 
در تمام طول سال ۲۰۰۶، قبل از اینکه نخستین آیفون عرضه شود، اف‌بی‌آی آمریکا میکروفون‌های تلفن همراه را از راه دور فعال می‌کرد. حتی با خاموش کردن تلفن‌ها استراق سمع مظنونان به طور کاملاً قانونی صورت می‌گرفت. 
 
 گزارش‌های صورت‌گرفته در ۲۰۲۲ از ۵۰ کشور مورد مطالعه نشان داد، هر نیروی پلیس سطحی از دسترسی به گوشی‌های هوشمند و داده‌های آن‌ها را دارد. درحالی‌که این سطوح دسترسی متغیر بوده و بسیاری از کشور‌ها الزامات ضمانت را دارند. مثلاً چین، عربستان سعودی، سنگاپور و امارات متحده عربی اجازه دسترسی بدون محدودیت را می‌دهند.

در چین، حتی لازم نیست به چیزی مشکوک شوید. جالب اینجاست که آلمان به مأموران اطلاعاتی اجازه می‌دهد تا از راه دور به گوشی‌های هوشمند دسترسی داشته باشند و جاسوس‌افزار را روی گوشی هر کسی نصب کنند، حتی اگر مظنون به جرم نباشید.
 
ایالات‌متحده معمولاً نیاز به ضمانت نامه دارد؛ اما استثنا‌های زیادی وجود دارد. استرالیا یک گام فراتر می‌رود و به پلیس اجازه می‌دهد حتی داده‌های مربوط به تلفن مظنون را اصلاح کند.
 
اتریش، بلژیک، فنلاند و ایرلند ازجمله بهترین کشور‌ها برای حفظ حریم خصوصی گوشی‌های هوشمند هستند و قوانین روشن و دقیقی وجود دارد که پلیس ایالتی فقط در صورتی می‌تواند به گوشی‌های موبایل دسترسی داشته باشد که فرد موردنظر مظنون باشد و حکم صادر شود. 
 
اگر این نوع دسترسی برای شما غیرقابل‌قبول است، گزینه‌هایی در بازار برای گوشی‌های هوشمند با کلید‌های فیزیکی وجود دارد که از روشن شدن دوربین‌ها و میکروفون‌ها جلوگیری می‌کند، به‌گونه‌ای که نمی‌توان از راه دور آن‌ها را کنترل کرد. حتی خاموش کردن «جی‌پی‌اس» (GPS) نیز مانع ردیابی موقعیت مکانی شما نخواهد شد؛ چراکه می‌توان با استفاده از برج‌های سلولی که تلفن شما روزانه صد‌ها بار به آن‌ها وصل می‌شود، موقعیت مکانی شما را ردیابی کرد؛ بنابراین برای آرامش خاطر نهایی یا یک گوشی با باتری جداشدنی پیدا کنید، یا هر قطعه از تکنولوژی را که در اختیار دارید، خرد کنید و در یک جزیره دورافتاده زندگی کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب