دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش:

مدارس غیر انتفاعی با شهریه دلاری نداریم/ شهریه مدارس غیرانتفاعی تهران به ۱۰۰ میلیون هم می‌رسد

مدارس غیر انتفاعی با شهریه دلاری نداریم  شهریه مدارس غیرانتفاعی تهران به ۱۰۰ میلیون هم می‌رسد
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش به بیان توضیحاتی درباره عدم وجود مدارسی غیر انتفاعی که شهریه دلاری دریافت می‌کنند پرداخت.
کد خبر : 854473

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد محمود زاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش در برنامه تهران ۲۰ درباره شهریه مدارس غیر انتفاعی درباره نحوه تعیین شهریه مدارس غیر دولتی گفت: مادربرد انسان در سازمان مدارس غیردولتی سعی‌مان بر این بود که قالب تعیین شهریه منطقی علمی و با همراهی موسسان، معلمان و اولیای دانش آموزان باشد یک فرآیند هفت ماه را برای تهیه این الگو طی کردیم و به یک الگوی منطقی رسیدیم که در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

وی در ادامه گفت: افزایش دستمزدها، افزایش اجاره بهای ساختمان‌ها و افزایش تورم را در این تعیین شهریه در نظر گرفتیم. شهریه از ۵ میلیون تا ۴۸ میلیون متغیر است. ۱۵ هزار مدرسه غیردولتی ما زیر بیست میلیون شهریه می‌گیرند.

وی در ادامه بیان کرد: الگوی تعیین شهریه مدارس غیرانتفاعی علمی و کارشناسی شده است و نظارت جدی بر آن‌ها صورت گرفته است. پرونده ۱۰۲۴ مدرسه که تخلف داشته اند در ۱۲ ماه گذشته بررسی شده و حتی تا مرحله ابطال مجوز‌ها پیش رفته است. مجوز ۸۰۰ آموزشگاه لغو شده است. این آمار نشان دهنده نظارت جدی بر مدارس غیر انتفاعی و عزم جدی وزارت آموزش و پرورش است.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در سامانه آنلاین آموزش و پرورش با وارد کردن کد مدرسه نرخ شهریه تعیین شده برای آن‌ها مشخص است تا مدارس نتوانند شهریه‌ای بالاتر بگیرند.

فقط ۲۰۰ مدرسه غیر انتفاعی شهریه بالای ۴۰ میلیون می‌گیرند

وی ادامه داد: شهریه بالای ۴۰ میلیون فقط در ۱ درصد مدارس یعنی ۲۰۰ مدرسه از مجموع ۱۸ هزار مدرسه اخذ می‌شود. مدارسی که شهریه مازاد گرفتند شهریه دریافتی را به اولیا برگرداند. 

مدارس با شهریه دلاری نداریم

محمود زاده ادامه داد: مدارسی که به دلار شهریه دریافت کنند را نداریم و مدارس بین الملل وزارت آموزش و پرورش برای دیپلم‌هایی بین المللی که باید از کشور مقصد صادر می‌شد، به صورت دلاری مبالغی را می‌گرفتند که این موضوع هم لغو شد. بیمه معلمان مدارس غیر دولتی بر اساس قانون باید توسط دولت پرداخت شود که در این سال‌ها هیچ مبلغی پرداخت نشده است. 

محمودزاده گفت: از برخی مدارس غیرانتفاعی در تهران بازدید کردیم که متوجه شدیم، شهریه بیشتر دریافت کردند. ۵۰ مدرسه در تهران شهریه مازاد دریافت کردند که با آن‌ها برخورد شد و باید شهریه مازاد را به اولیا دانش آموزان برگردانند.

شهریه مدارس غیرانتفاعی تهران به ۱۰۰ میلیون هم می‌رسد

در ادامه، محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون اساسی آموزش رایگان است و دولت موظف است برنامه‌ریزی کند تا زمینه لازم برای رشد استعداد‌های جوانان را فراهم کند.

آصفری در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما دو نوع مدرسه (غیر انتفاعی و انتفاعی) در کشور داریم. مدارس انتفاعی مدارس عادی دولتی هستند که دریافت هرگونه پول از اولیا و دانش آموزان در آن‌ها ممنوع است ما روی هر کدام از این مدارس که دست می‌گذاریم مثل هیئت امنایی دولتی انتفاعی و ... هر کدام به نحوی از مردم پول دریافت می‌کنند.

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه با قاطعیت می‌گویم که مبالغی که مدارس غیر دولتی از مردم دریافت می‌کنند به همان نسبت خدمات به دانش آموزان ارائه نمی‌دهند افزود: باید بر اساس الگو و استانداردی این شهریه تعیین شود. دریافت شهریه مدارس غیرانتفاعی ۴۵ میلیون است را قبول نداریم، زیرا این شهریه به ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تحت عنوان برگزاری کلاس‌های یوگا، شنا و... هم می‌رسد و به این عناوین مدارس غیر انتفاعی شهریه را بالا میبرند.

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه از ابتدای تشکیل این مدارس غیرانتفاعی به سمت و سوی جناح‌های سیاسی رفتند افزود: مسئولین مختلف از رئیس جمهور و وزرا و شخصیت‌های سیاسی این مدارس را تاسیس کردند و در ادامه سایر گروه‌ها به سمت تاسیس این مدارس رفتند. 

نائب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها ادامه داد: آیا بر عملکرد این مدارس نظارت شده است؟ وزارت آموزش و پررش اصلا صلاحیت نظارت بر مدارس غیر انتفاعی را ندارد، زیرا تعارض منافع در این وزارت خانه زیاد است. 

نظارت بر مدارس غیر انتفاعی از دست وزارت آموزش و پرورش خارج شود

وی با طرح این سوالات که ۱۰۰۰ ناظر مدارس غیر انتفاعی را مردم چگونه باید ببینند؟ چه ارگانی بر صلاحیت معلمان این مدارس نظارت دارد؟ چرا برخی از این مدارس خانه مسکونی را مدرسه می‌کنند؟ چند بار آموزش و پرورش فرم نظر سنجی محرمانه از دانش آموزان این مدارس داشته است؟ افزود: تا نظارت این مدارس از دست وزارت آموزش و پرورش خارج نشود و این مدارس به خط نشوند، نمی‌توانیم انتظار اصلاح این رویه را داشته باشیم. 

آصفری افزود: بیشتر مدارس غیر دولتی فضای تفریحی کافی در اختیار ندارند که دانش آموزان در حیاط مدرسه زنگ تفریح داشته باشند. در تهران با عناوین مختلفی مثل اردو و استخر و... مدارس غیر انتفاعی تا ۱۰۰ میلیون شهریه می‌گیرند. اساس آمار وزارت دفاع، ۳ دهک بالای جامعه ۶ برابر بیشتر از دهک‌های پایین جامعه به دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی راه پیدا کردند، باید فکری عاجل برای حل این شکاف طبقاتی کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب