«سفید برفی» سومین سیارک منظومه شمسی شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت ناسا، بزرگترین جرم بدون نام منظومه شمسی که در سال 2007 کشف شد با عنوان «2007OR10» شناخته میشود. سیارکی با قطر 1535 کیلومتر که تقریبا دو سوم اندازه پلوتو ست و احتمال داده میشود که در سطح آن هم آب و هم متان بهصورت یخزده وجود داشته باشند.
مدار بیضی این سیارک آن را تا حدود فاصله نپتون هم به خورشید نزدیک میکند اما مدارش آنقدر عجیب و بزرگ است که هر 548 سال یکبار به دور خورشید میچرخد و درواقع سال این سیارک دو برابر سال پلوتو به طول میانجامد.
این کوتوله چرخان اگرچه هنوز نام ثبتشدهای ندارد اما این روزها مشهور شده است و این به خاطر محاسبات تازهای است که ناسا انجام داده است. سازمان فضایی آمریکا با تلفیق دادههای به دست آمده از رصدخانه هرشل و آنچه در رصدهای تلسکوپ فضایی کپلر در مأموریت K2 به دست آمده است توانست برای نخستینبار اندازه نسبتا دقیق این سیارک را محاسبه کند و با این حساب معلوم شد هر روز روی این سیاره کوتوله، به ساعت زمین حدود 45 ساعت به طول میانجامد. از آنجایی که این سیارک تقریبا دو برابر پلوتو با خورشید فاصله دارد، کار رصد و محاسبه ابعاد آن بسیار دشوار بود.
در سال 2007 میلادی تیمی از مؤسسه تکنولوژی کالیفرنیا به سرپرستی مایک براون موفق شدند این سیارک را که در کمربند کیپور (کمربندی فرضی به دور منظومه شمسی که مملو از اجسام خرد و سیارکها و صخرههای فضایی معلق است که در دام جاذبه منظومه شمسی افتاده و به دور آن میچرخند) میچرخید برای نخستین بار کشف کردند و نام مستعار «سفید برفی» را به آن دادند. علت انتخاب این نام، درخشندگی آن نسبت به اشیاء اطرافش و یخبستگی سطح آن بود اما اکنون با کمک رصدهای پیشرفته امروزی معلوم شده که سطح این سیارک به دلیل حجم بالای متان یخزده در آن، به رنگ سرخ است.
از آنجاییکه این سیارک هنوز نام رسمی ندارد، تیم کشف کننده آن که حق نامگذاری آن را برای خود محفوظ دارد، دعوت کرده تا عموم مردم نامهای پیشنهادی خود را تا سال 2017 میلادی برای انتخاب، به این مؤسسه ارسال کنند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/