دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مالزی به دلیل محتوای مضر از «متا» شکایت می‌کند

مالزی به دلیل محتوای مضر از «متا» شکایت می‌کند
مالزی اعلام کرده که علیه شرکت مادر فیس‌بوک به دلیل عدم حذف پست‌های نامطلوب اقدام قانونی انجام خواهد داد.
کد خبر : 854247

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، مالزی اعلام کرده که علیه شرکت مادر فیس‌بوک «متا» به دلیل عدم حذف پست‌های نامطلوب اقدام قانونی انجام خواهد داد. این جدی‌ترین اقدامی است که این کشور تا به امروز در مورد چنین محتوایی انجام می‌دهد.

دولت انور ابراهیم، نخست‌وزیر مالزی، از زمان به قدرت رسیدن در ماه نوامبر، پس از انتخاباتی که در جنوب شرق آسیا برگزار شد و منجر به افزایش تنش‌های قومی شد، قول داده است که از پست‌هایی که به نژاد و مذهب می‌پردازد، جلوگیری کند.

کمیسیون ارتباطات و چندرسانه‌ای مالزی در بیانیه‌ای گفته است که «فیس‌بوک اخیراً با حجم قابل‌توجهی از محتوای نامطلوب مربوط به نژاد، سلطنت، مذهب، افترا، جعل هویت، قمار و تبلیغات کلاهبرداری مواجه شده است.»

متا علی‌رغم درخواست‌های مکرر خود نتوانسته اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. اما اقدام قانونی برای ارتقای پاسخگویی به امنیت سایبری و حفاظت از مصرف‌کنندگان ضروری است.

کمیسیون در پاسخ به این پرسش که چه اقدامات قانونی ممکن است انجام دهد، گفته که اجازه سوء‌استفاده از امکانات شبکه یا خدمات برنامه می‌تواند طبق قانون ارتباطات و چندرسانه‌ای مالزی در سال ۱۹۹۸ تخلف باشد. این قانون همچنین به مقامات این شرکت اجازه می‌دهد تا در صورت عدم اقدام سریع، به دلیل کمک به فعالیت مجرمانه متهم شوند.

نژاد و مذهب در مالزی با اکثریت مالایایی‌های مسلمان در کنار اقلیت‌های قومی چینی و هندی، مشکل‌ساز است. اظهارنظر در مورد سران کشور نیز موضوع حساسی بوده و اظهارات منفی نسبت به آن‌ها را می‌توان در چارچوب قوانین فتنه مورد بررسی است.

این اقدام علیه فیس‌بوک تنها چند هفته پیش از انتخابات در ۶ ایالت انجام می‌شود. انتظار می‌رود این اقدام ائتلاف چند قومی را در برابر اتحاد محافظه‌کار مسلمانان مالایی قرار دهد.

فیس‌بوک بزرگ‌ترین پلتفرم رسانه‌های اجتماعی مالزی است و حدود ۶۰ درصد از ۳۳ میلیون نفر این کشور حساب کاربری ثبت شده دارند. در سطح جهانی، شرکت‌های بزرگ رسانه‌های اجتماعی که شامل متا، یوتیوب، گوگل و تیک‌تاک می‌شوند، اغلب بر محتوای منتشرشده در پلتفرم‌های خود نظارت دارند.

برخی از دولت‌های جنوب شرقی آسیا بار‌ها درخواست کرده‌اند که محتواهایی حذف شود. در سال ۲۰۲۰، ویتنام تهدید کرد که اگر با خواسته‌های دولت برای سانسور محتوای سیاسی در پلتفرم خود موافقت نکند، فیس‌بوک را در این کشور تعطیل خواهد کرد. دولت سال گذشته اعلام کرد که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی فعال در ویتنام در سه ماهه اول بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ پست و ویدیو را که حاوی اطلاعات غلط بودند و قانون این کشور را نقض می‌کردند، حذف کرده‌اند. در اندونزی، فیس‌بوک در سال ۲۰۱۹ صد‌ها حساب، صفحه و گروه محلی مرتبط با یک سندیکای اخبار جعلی را حذف کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب