دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1402 - 07:57
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

«شهید چمران» اثرگذار در تمدن نوین اسلامی، الگویی برای سبک زندگی

«شهید چمران» اثرگذار در تمدن نوین اسلامی، الگویی برای سبک زندگی
جانشین بسیج اساتید گیلان گفت: با مطالعه ثمرات مؤثر تلاش‌های شهید چمران می‌توان سبک زندگی مفید و اثرگذاری را نگاشت و او را الگو‌یی برای نیل به تمدن نوین اسلامی دانست.
کد خبر : 853676

اکبر محمدپور جانشین بسیج اساتید گیلان به مناسبت ۳۱ خرداد سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه استاد شهید و شهیر، مصطفی چمران دانشمند فرهیخته‌ای بوده که بعد از گذشت سالیان همچنان نام و آوازه وی بر زبان‌ها جاری است، اظهار کرد: امروز با وجود حرکت سریع پیشرفت در فناوری‌های روز، صاحبان علم و فن، شهید چمران را از سرآمدان علم در عرصه الکترومکانیک و فیزیک پلاسما می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه چمران می‌دانست که با ماندن در مسیری که انتخاب کرده است، قله‌های رفیعی در عرصه دنیاگرایی را فتح خواهد کرد، افزود: به دلیل برخاستن وی از مهد تمدن حسینی که اقتباس گرفته از مکتب اسلام ناب محمدی (ص) است و از آنجا که طبعاً مشتاق و به دنبال احیای شکوه تمدن اسلامی بود، دائماً تعارضات ذهنی زیادی در دو میدانِ ماندن در رفاه و مترقیات و رفتن و مانند معیار‌های فرهنگ برجسته ائمه خویش زیستن در ذهن وی ایجاد می‌شد.

جانشین بسیج اساتید گیلان عنوان کرد: شهید چمران در مقام مرد میدانِ دانایی و علم، نیک می‌دانسته که با پذیرفتن حرکت در مسیر پیشرفت تمدن اسلامی در آن زمان باید آلام جسمانی و مادی بسیاری را بر جان ارزشمند خویش تحمیل کند؛ اما روزی تصمیم بزرگ زندگی‌ خود را انتخاب می‌کند که چه کند؟

محمدپور با بیان اینکه شهید چمران تصمیم گرفت تا به جای تلاش برای آبادانی سرزمین استکبار به مهد تمدن اسلام بازگردد و علم نافع و توانمندی رفیع خویش را برای پیشرفت و آبادانی این تمدن معطوف دارد، گفت: وی با فرهنگ غالب در جامعه که به عنوان رفاه‌طلبی از آن یاد می‌شود و همگان به دنبال آن هستند، وداع گفت و سالیان سال در راستای ارتقای تمدن اسلامی کوشا بود.

وی با بیان گام‌های مؤثر جهاد زیرساختی علمی شهید چمران در لبنان و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و دوران دفاع مقدس مطرح کرد: استاد چمران که به‌عنوان عالم فرزانه و استاد دانشگاه سالیانی کرسی تدریس و تحقیق و جهاد علمی را بر عهده داشت، الگوی بسیار مطلوبی برای جوانان و استادان امروز است.

جانشین بسیج اساتید گیلان با اشاره به اینکه با مطالعه صحیح ثمرات مؤثر تلاش‌های شبانه‌روزی شهید چمران می‌توان سبک زندگی مفید و اثرگذاری را نگاشت که درمان درد‌های امروزی هویتی و فرهنگی ایران اسلامی باشد، ادامه داد: شجره طیبه بسیج اساتید نیرویی توانمند، متعهد و انقلابی بوده که همه اهداف آن ارتقا، حفظ، اشاعه و بسط آموزه‌های اصیل والای انقلاب اسلامی برخاسته از اسلام ناب محمدی (ص) است.

وی با بیان اینکه شهید چمران از الگو‌هایی بوده که می‌تواند برای نیل به تمدن نوین اسلامی، اقناع تخصصی مقطعی و همگانی جامعه بسیار چاره‌ساز باشد، افزود: این امر نیازمند مطالعات گسترده و مفید و پیاده‌سازی همه‌جانبه آن در همه ابزار‌های فرهنگ‌ساز جامعه ایران اسلامی است.

محمدپور بیان کرد: سازمان بسیج اساتید استان گیلان در طول این سال‌ها در حوزه شبکه‌سازی، تبیین و حرکت در مسیر ارتقای سطح فرهنگ اسلامی استادان دانشگاه‌های استان با اقتضائات حاکم بر فضای موجود بر دانشگاه‌ها، تلاش کرده تا با انتقال صحیح مفاهیم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیل به تمدن سازی نوین اسلامی را تسریع بخشد؛ البته دلایل درون کشوری و برون کشوری نیز تا حدودی مانع تحقق این هدف مطلوب شده است.

جانشین بسیج اساتید گیلان تبیین کرد: امروزه به علت هجمه تمام‌عیار جبهه منحوس جهانی به ایران و ثمرات شوم آن در سالیان گذشته در میدان ایران، بیش‌ازپیش لزوم اهمیت و سرمایه‌گذاری صحیح معنوی علمی و مادی در عرصه شبکه‌سازی و تمدن‌سازی نمایانگر می‌شود.

وی توضیح داد: از معیار‌های اصلی استادان بسیجی حرکت در مسیر تمدن نوین اسلامی و اجرای مجدانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده؛ زیرا نیاز جامعه امروز ایران اسلامی تبعیت از هویت درون سرزمینی اسلامیِ برخاسته از ماهیت درونی ایران است.

محمدپور با تأکید بر اینکه الگوسازی امروز از ورای فرهنگ ایرانی آمده و به علت ناهمخوانی با معیار‌های این هویت در کوتاه‌مدت و بلندمدت هویت ایران اسلامی را به چالش جدی خواهد کشانید، تشریح کرد: در این راستا نیاز است که از ماهیت محتوایی شخصیت‌های بزرگی مانند شهید چمران بهره برده و با اشاعه این الگو‌ها از اثرات چالش‌های جامعه کاسته تا با تعلیم و اقناع‌سازی صحیح همگانی و تسریع‌سازی جامعه‌پذیری دینی اسلامی گامی جدی در تربیت نسل آینده برداشته شود.

وی با بیان اینکه در این روند باید پروژه‌هایی نیز تمهید شود که استادان بسیجی آنها را بر خویش ملکه سازند، اظهار کرد: در مرحله نخست استادان بسیجی باید با تلاش شبانه‌روزی در راستای ارتقای سطح دانش و بصیرت خویش اقدامی مثمر را به انجام برسانند و در مرحله دوم با ارتقای سطح معرفت دانشی مطلوب بتوانند در مسیر ترمیم زیرساخت‌های آموزشی، پژوهشی و مانند آن زمینه‌ساز ایجاد جامعه‌ای پویا شوند.

جانشین بسیج اساتید استان گیلان تأکید کرد: استادان بسیجی باید با تلاش و ممارست فراوان به تعلیم و تربیت نسلی مبادرت ورزند تا آینده حکمرانی ایران اسلامی در دستان آنان باشد؛ چراکه اگر این عمل تربیتی، توأمان با شیوه‌های کنونی آغشته شود، باز نسلی تربیت خواهند شد که باید امیدوار به احیای سرزمین خویش در نسل آینده بمانند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب